Aspergeseizoen is kort en als het eenmaal goed op gang is en de prijs wat gezakt eten we het toch wel minimaal 2 keer in de week .
Ik wissel wel af met witte en de groene asperges.
Ze smaken totaal niet hetzelfde , ze hebben allebei hun eigen smaak.
Nu vind ik met een zoutarm dieët alleen gesmolten roomboter erover geschud niet echt smaakvol.
Dus ik verzin wat anders ...Vandouvan staat in mijn specerijenlade, kruidenmengsel zonder zout.
Zie deze melange maar als een garam massala met Franse twist.
Laat je verrassen , het is ook lekker voor op vis ,vlees en voor in de soep.
Ik doe het in de saus.
Groene asperges hoef je niet te schillen alleen de harde onderkanten eraf breken.
Voor dit recept van 2 pers.
500 gram groene asperges
eventueel halve zoutarme groente bouillontablet of lavas
2 hardgekookte eieren
2 plakken ham
bieslook
peper
Vadouvansaus;
30 gram roomboter
1 eetlepel vandouvan
2 lepels crème frache
witte peper.
Asperges koken en na ongeveer 5 minuten is het gaar
Ondertussen dus gelijk de saus maken.
Eieren had ik van tevoren gekookt en gepeld en gemengd met peper en bieslook.
Roomboter laten smelten Houd een garde gereed , we gaan kloppen met de garde.
Lepel Vadouvan bij de boter en goed kloppen..
Begin met 1 lepel crème frache erbij te kloppen ..goed doorkloppen als je denkt dat het gaat schiften het komt goed.
k laat de pan op zachtvuur staan
Dan de volgende lepelcrème frache erbij en goed doorkloppen met de garde...vind je het nog te dun wat in laten koken of nog wat Crème frache erbij
Nog wat peper erbij en klaar is het.
Ik leg een plak ham op het bord de asperges erop saus erover en dan het ei erover strooien.
Bij mijn man leg ik er gebakken aardappeltjes bij.
EET SMAKELIJK !!!
Reactie plaatsen
Reacties