Het heeft gesneeuwd het ziet er prachtig uit buiten en ik kreeg trek in Pavlova
En wilde wel eens weten of het zou lukken zonder suiker
Ik wilde geen dure suikervervangers gebruiken ..hoorde dat het vaak ook een bittere nasmaak geeft
Gewoon met de spullen die ik in huis heb ..
De vloeibare van het kruidvat ...die gebruikte ik voor de slagroom
En de vaste suikervervanger (GOLD uit supermarkt)waar best veel koolhydraten in zitten, maar altijd minder als suiker en ik gebruik zo weinig . Want ze hebben het over suiker in 100gram ...in de pot zit maar 75 gram en je gebruikt 3 lepels waar hebben we het over
Ik zuer er niet zo over.
Normaal 130 gram suiker nu 3 eetlepels van de korrelsuikervervanger...Neem 1 afgestreken eetlepel per Eiwit
Het begint natuurlijk met kloppen...krijgen we stijve punten van eiwit...En dat lukte zeker.
geen verschil met de suikervariant...
En dan de oven in ,ik vond hem er iets geler uitkomen maar het kan aan mij leggen ,net te lang erin.
Smaak geweldig!!
3 eiwitten
3 afgestreken eetlepels korrelzoetstof
Room
vloeibare zoetstof ..naar smaak druppels toevoegen
blauwe bessen of aardbeien.
Oven voorverwarmen op 100 graden
Zorg dat alles vetvrij is
Maak kom en mixer schoon met keukenpapier met flink citroensap.
Om de eiwitten stijf te kloppen moet je even de de tijd nemen...met de mixer of keukenmachine
Scheid eerst de eieren en eiwit in de kom eigeel apart
de helft van zoetstof in de kom bij eiwit en laat de machine van langzaam naar hoog toerental gaan
Halverwege proef je, en doe de rest van de zoetstof erbij
Eiwit is stijf en met een pannenlikker leggen we het eiwit op een bakplaat waar bakpapier op ligt
Ik maak er een rommelige berg van met een kuil voor de slagroom
Bakplaat gaat de oven in voor anderhalf uur .Het gaart het niet het droogt!!
Heel even af laten koelen je kunt de slagroom kloppen .
Slagroom erop en wat blauwe bessen .
Voor mij is dit de KHB versie
En lekker!!!!! Smullen maar.
Reactie plaatsen
Reacties