Een  curry is goed gekruid en voor mensen die net beginnen met een zoutarm dieet zou ik dit aanraden.Je mist het zout echt niet.

Ik maak er bloemkoolrijst bij.

Veel groente in de curry en de bloemkoolrijst dan hebben we onze vitamientjes binnen

Ik heb nog een verse ananas in huis en vanmorgen rook die zo lekker dan weet je dat hij rijp is

Ik heb voor mijn man een portie gemaakt met slagroom

En er gaat wat ananas door de curry..Je ziet het op de foto`s 

Maar het is beter om het achterwege te laten of eet een paar stukjes mee de rest voor de anderen die mee èten..Ik vind het zonde om zo`n verse ananas weg te gooien

hieronder een foto van de belangrijkste spullen die in mijn curry gaan



Voor 2 pers.

250 gr kipdijfilet

1 ui of grote sjalot

1 rode puntpaprika

1 courgette

klein handje doperwten

2 lente uitjes

pakje kokosmelk

1 eetlepel garam massala

peper uit de molen

theelepel harissa voor de pit (of Spaans pepertje)

olijfolie

 


Vlees in dobbelsteentjes snijden  en peper en garam massala over het vlees strooien laat het een uurtje intrekken.

Alle groente snijden.

Olijfolie in een ruime pan .

en bak er de kipfilet bruin in .

ui erbij laat het wat zacht bakken

Alle groenten erbij goed omscheppen.

Kokosmelk erbij en de harissa .

Laat het een minuut of 20 pruttelen.

doperwten erbij.

Ik doe op het laats nog de ananas erbij (niet de hele schaal hoor)

En mag ook even meebakken in de curry.

Lenteui klein snijden en strooi die over de curry

Lekker met bloemkoolrijst

Eet smakelijk.








Maak jouw eigen website met JouwWeb