Het aspergeseizoen is al een paar weken oud maar door de kou blijven de prijzen erg hoog.
Wij wonen in de aspergestreek en je ziet ook als je een stukje rijd dat er nog niet veel gestoken word .
Maar ik ben een liefhebber ,en vandaag toch maar een klein portie van het witte goud gekocht.
En mijn favoriet ga ik als eerste keer maken asperges met ei en mousselinesaus.
Zalmfilet erbij met knolselderijpuree .
Ik plaats het recept van de asperges met ei en mousselinesaus.
Wat hebben we nodig;
asperges zoveel als je wil
2 eieren
peterselie
dille
peper
halve zoutarme groente bouillontablet.
voor de mousselinesaus;
2 eidooiers
3 eetlepels water of bouillon
1 eetlepel citroensap
100gram koude roomboter in blokjes
Asperges wil je ze een dag later eten leg ze weg in een natte theedoek plastic zak erom heen en de koelkast in.
Asperges zijn op zijn best als ze een paar uur in water hebben gelegen dus begin op tijd met de asperges.
We gaan eerst de asperges schillen en de harde onderkanten verwijderen , schil ze echt goed! Niks is zo vies als er een stuk schil is blijven zitten ,je krijgt het echt niet weg.
Neem een ruime pan en wat ik altijd doe is de schillen en harde onderkanten op de bodem van de pan.daar bovenop de asperges.
Je heb daarna een lekkere bouillon.
Zet de asperges op met groentebouillontabelt en laat ze 5 minuten zacht koken
Vuur uit en laat ze nog een kwartier staan in het hete water
Ondertussen zijn de eieren gekookt en gepeld snijd ze kein en prak ze door met zwarte peper
bieslook doorheen knippen en peterselie.
Mousselinesau maken we au-bain-marie
Roomboter in blokjes snijden en weer gelijk terug de koelkast in
Grote pan met water klein pannetje hang je erin
net in het water
Laat het water aan de kook komen..water zacht zetten
De eieren heb je gescheiden en de 2 eidooiers doe je in de pan met citroensap
en ik neem wat bouillon van de asperges erbij
Klop even goed door
Dan de ijskoude boter er goed doorheen kloppen .
De saus is klaar als alle boter opgelost is .
Asperges op het bord de eieren erover en als laatste de mousselinesaus.
Het is even hectisch in de keuken want alles wil je tegelijk klaar hebben
dat houd in de knolselderijpuree en de zalm lekker gebakken.
Weinig foto`s tussendoor gemaakt..
Maar wat hebben we lekker gegeten .
Reactie plaatsen
Reacties