Ik stond op vanmorgen en het eerste wat ik dacht ,ik maak Foe yong Hai  vandaag...hier heb ik zin in.

Met veel groente en garnalen.

Lust je geen garnalen kun je makkelijk weg laten, of maak het met kipfilet is ook lekker.

Het aantal koolhydraten valt mee 1 lepel gembersiroop is 1 g..dus voor de smaak lekker erbij doen.

Ik ga beginnen met de saus die kun je ruim van tevoren klaar maken.


Voor de saus 2 pers.

 

halve ui

1 teen knoflook

klein blikje tomatenpuree  Delmonte.Er zit geen zout in ..let ik meer op dan de koolhydraten.

pakje of half blik gezeefde tomaten

3 eetlepls  rijst azijn , anders wijnazijn erbij

1 eetlepel  gembersiroop

Vind je dat het wat zoeter kan doe er wat druppels zoetstof bij

klein scheutje water

zonnebloemolie


Voor de omelet 2 pers

6 eieren

2 ons garnalen

halve ui

100 gram prei

2 worteltjes

100 gram champignons

1 rode puntpaprika

2 stengels lente ui

peper

zonnebloemolie


Saus maken

Doe olie in een sauspannetje en fruit de ui aan tot het zacht is ,knoflook fijn gesneden erbij.

Tomatenpuree even mee laten bakken ,dan kan de rest erbij de gezeefde tomaten gembersiroop rijstazijn.klein scheutje water wat witte peper.

Laat het even pruttelen en zet de saus weg..

Hij is dik de saus ,er hoeft niks meer bij ,het is dus belangrijk dat je niet teveel water erbij doet.


We gaan verder met de omelet;

Groente allemaal heel dun snijden 

Ik maak het in 2 koekenpannen , is het gelijk verdeeld en is makkelijker te bakken.

Olie in de pan ,

ui aan fruiten tot het zacht is geworden  de wortel en champignons erbij .

Laten bakken tot ze gaar is, paprika erbij en op het laatst de prei.

De eieren even goed kloppen ,ik doe het met de staafmixer.

Ei in de pan en goed omroeren als het stolt kun je hier mee stoppen.

Garnalen erbij even mee laten bakken.

En dan is alles klaar .

Doe het op een bord wat saus erover en wat lenteui.

Lekker eten met een salade