Ik stond op vanmorgen en het eerste wat ik dacht ,ik maak Foe yong Hai vandaag...hier heb ik zin in.
Met veel groente en garnalen.
Lust je geen garnalen kun je makkelijk weg laten, of maak het met kipfilet is ook lekker.
Het aantal koolhydraten valt mee 1 lepel gembersiroop is 1 g..dus voor de smaak lekker erbij doen.
Ik ga beginnen met de saus die kun je ruim van tevoren klaar maken.
Voor de saus 2 pers.
halve ui
1 teen knoflook
klein blikje tomatenpuree Delmonte.Er zit geen zout in ..let ik meer op dan de koolhydraten.
pakje of half blik gezeefde tomaten
3 eetlepls rijst azijn , anders wijnazijn erbij
1 eetlepel gembersiroop
Vind je dat het wat zoeter kan doe er wat druppels zoetstof bij
klein scheutje water
zonnebloemolie
Voor de omelet 2 pers
6 eieren
2 ons garnalen
halve ui
100 gram prei
2 worteltjes
100 gram champignons
1 rode puntpaprika
2 stengels lente ui
peper
zonnebloemolie
Saus maken
Doe olie in een sauspannetje en fruit de ui aan tot het zacht is ,knoflook fijn gesneden erbij.
Tomatenpuree even mee laten bakken ,dan kan de rest erbij de gezeefde tomaten gembersiroop rijstazijn.klein scheutje water wat witte peper.
Laat het even pruttelen en zet de saus weg..
Hij is dik de saus ,er hoeft niks meer bij ,het is dus belangrijk dat je niet teveel water erbij doet.
We gaan verder met de omelet;
Groente allemaal heel dun snijden
Ik maak het in 2 koekenpannen , is het gelijk verdeeld en is makkelijker te bakken.
Olie in de pan ,
ui aan fruiten tot het zacht is geworden de wortel en champignons erbij .
Laten bakken tot ze gaar is, paprika erbij en op het laatst de prei.
De eieren even goed kloppen ,ik doe het met de staafmixer.
Ei in de pan en goed omroeren als het stolt kun je hier mee stoppen.
Garnalen erbij even mee laten bakken.
En dan is alles klaar .
Doe het op een bord wat saus erover en wat lenteui.
Lekker eten met een salade
Maak jouw eigen website met JouwWeb