Dat knolselderij niet alleen voor de soep is dat is al een tijdje bekend
Puree van knolseldrij is ook stukken lekkerder als aardappelpuree
roosteren met een saus heerlijk
De knolsederijsteak met cafe de Paris saus is hier in huis al niet meer weg te denken
Maar wat nieuws uitproberen kan natuurlijk nooit kwaad
Met paprikasaus en niet uit een potje ,nee zelf maken het is zo gebeurd.
En nog gezond ook.
Wat heb je nodig voor 2 pers.
halve knolselderij
2 lepels olijfolie
gerookte paprikapoeder
knoflookpoeder
uienpoeder
zwarte peper
Voor de paprikasaus;
2 rode puntpaprika`s die geroosterd zijn
2 a 3 grote lepels Griekse yoghurt
2 tenen knoflook
1 lepel balsamicoazijn
1 lepel citroensap
zwarte peper
gerookte paprikapoeder
grove chilipeper naar smaak
peterselie
De paprikasaus kun je van tevoren maken.
Paprika`s rooster je het makkelijkst en vlugst in de airfryer en ook een goed resultaat
Ik doe ze op 200 graden 15 minuten in de airfryer zonder voor te verwarmen.
De paprika`s even inwrijven met een druppel olijfolie die je in je handen doet.
In de oven kan ook natuurlijk, minuut of 20 in de oven op 200 graden op de bakplaat met bakpapier, paprika`s insmeren met een beetje olijfolie.
Als het vel zwart gaat blakeren uit de oven halen .
Het schilletje trek je er dan makkelijk en vlug van af pitjes weg en in stukken snijden.
Doe alles bij elkaar in een mengbeker en mix het met de staafmixer tot een gladde saus.
Knolselderij roosteren we in de oven op de ovenplaat met daarop bakpapier.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
De knolselderij schillen en in plakken snijden.
leg ze op de bakplaat .
Olijfolie met de kruiden mengen en smeer het dun op de knolselderijplakken.
De plaat gaat de oven in ..voor 45 minuten.
Daarna draaien we de plakken om ,de oven op 200 graden en plaats de plaat terug voor een minuut of 10 in de oven.
Alles klaar we gaan lekker eten van alles smaakt er lekker bij gehakt met salade of met bloemkool ..
Knolselderij smaakt overal bij. en zeker met deze lekkere paprikasaus.
Reactie plaatsen
Reacties