Een runderstoofpot die  langzaam gaart in de oven 

Krachtige smaken van goed vlees .Ik koop Iers rundvlees

WE eten het met courgettini  want zo is het KHB

Nodig voor 2 personen of 4 personen  (ik maak het voor 2dagen);

 1 pond rundvlees

1 grote ui

4 tenen knoflook

3 stengels bleekselderij

1 bakje champignons

1 blik tomaten

1 klein blikje tomaten puree (Delmonte zoutarm)

3 lepels donkere balsamico azijn

1 lepel paprikapoeder 

1theelepel gerookte paprikapoeder

1 theelepel komijnzaad

1 theelepel kruidnagelpoeder

1 eetlepel oregano 

wat thijm

1 zoutarme runderbouillontablet

Kookroom 

Olijfolie 

roomboter

 


Vlees snijden en alle groente knoflook en ui niet te fijn er blijft weinig van over

Vlees kruiden met paprika peper en kruidnagel en komijnpoeder

Goed inwrijven 

Olijfolie in een pan die ook in de oven kan  ( heb je hem niet , dan gewoon laten sudderen)

Vlees om en om bruin bakken uien en knoflook er bij  en daarna de rest van de groente

Blikje tomatenpuree erbij en blik tomaten er bij en goed doorroeren op hoog vuur

De rest van de kruiden erbij en de balsamico azijn

Kokend water erbij tot al het vlees goed onder staat

Laat het even goed doorkoken .

Oven voorverwarmen op 150 graden

De pan met deksel er op kan de oven voor ongeveer 3 uur

Ik haal hem er een paar keer uit om te kijken of het vlees  niet te droog komt te staan

Ik heb er 1 keer kokend water bijgedaan



Ondertusen de champignons bakken in roomboter.

peper erover  strooien en peterselie.

Een pakje kookroom erbij en als de champignons gaar zijn voor het opdienen door de pan vlees roeren

Lekker met courgettini dit ik dit keer even op de bakplaat in de oven schoof 200 graden een paar minuten. peper en knoflookpoeder erover strooien en een beetje olijfolie over sprenkelen




En dan gaan we lekker smullen.