Een runderstoofpot die langzaam gaart in de oven
Krachtige smaken van goed vlees .Ik koop Iers rundvlees
WE eten het met courgettini want zo is het KHB
Nodig voor 2 personen of 4 personen (ik maak het voor 2dagen);
1 pond rundvlees
1 grote ui
4 tenen knoflook
3 stengels bleekselderij
1 bakje champignons
1 blik tomaten
1 klein blikje tomaten puree (Delmonte zoutarm)
3 lepels donkere balsamico azijn
1 lepel paprikapoeder
1theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 eetlepel oregano
wat thijm
1 zoutarme runderbouillontablet
Kookroom
Olijfolie
roomboter
Vlees snijden en alle groente knoflook en ui niet te fijn er blijft weinig van over
Vlees kruiden met paprika peper en kruidnagel en komijnpoeder
Goed inwrijven
Olijfolie in een pan die ook in de oven kan ( heb je hem niet , dan gewoon laten sudderen)
Vlees om en om bruin bakken uien en knoflook er bij en daarna de rest van de groente
Blikje tomatenpuree erbij en blik tomaten er bij en goed doorroeren op hoog vuur
De rest van de kruiden erbij en de balsamico azijn
Kokend water erbij tot al het vlees goed onder staat
Laat het even goed doorkoken .
Oven voorverwarmen op 150 graden
De pan met deksel er op kan de oven voor ongeveer 3 uur
Ik haal hem er een paar keer uit om te kijken of het vlees niet te droog komt te staan
Ik heb er 1 keer kokend water bijgedaan
Ondertusen de champignons bakken in roomboter.
peper erover strooien en peterselie.
Een pakje kookroom erbij en als de champignons gaar zijn voor het opdienen door de pan vlees roeren
Lekker met courgettini dit ik dit keer even op de bakplaat in de oven schoof 200 graden een paar minuten. peper en knoflookpoeder erover strooien en een beetje olijfolie over sprenkelen
En dan gaan we lekker smullen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb