Heerlijke groente is paksoi ,beetje knapperig moet ie wel bijven dan behoud het zijn smaak.
We eten ook het harde witte gedeelte die wokken we het langst daarna pas het groene gedeelte.
Het is een oosterse groente ,we maken hem ook lekker een beetje oosters.
Met wat gamba`s
Voor 2 pers.
1 struik paksoi
gamba`s naar smaak
3 lenteuitjes
2 tenen knoflook
1 sjalot
1 Spaanse peper (zonder zaadjes)
1.5 cm verse gember
sesamzaadjes
1 lepel citroensap
1 lepel ketjap z/a
olijfolie
voor de gamba`s (marinade);
chilivlokken
sesamolie
paar druppels ketjap
Paksoi wassen als het nog een struik is ,sla het water er goed uit.
Van tevoren alles snijden fijn en de paksoi grof .
Olijfolie in de pan peper knoflook ,ui en gember wokken.
schuif alles aan de kant en bak de gamba`s even op hoog vuur mee.
Zijn de garnalen rose ,uit de pan halen en zet ze even weg.
Witte gedeelte van de paksoi gaat nu de pan in om te roerbaken ,citroensap en ketjap erbij
en even doorroeren naar smaak nog peper erbij.
Als de paksoi bijna gaar is het groene gedeelte van de paksoi gaan we mee roerbakken,dat gaat vlug het slinkt in.
Even goed doorroeren lente ui erbij even meebaken gamba`s erbij en betrooi met sesamzaadjes .
Het is klaar we gaan lekker eten.
Ik maakte er ook prei met heek en een basilicumsausje bij.
Een lekkere groente vis maaltijd.
Reactie plaatsen
Reacties