Lekker groentegerecht gemaakt bij de Korma van rundvlees
Kruidig en het ruikt zo lekker je krijgt vanzelf trek
ik had genoeg groente en er was ook veel over ...Je kunt er met 3 mensen van eten.
Hieronder de groente die ik gebruikte
Wat hebben we allemaal nodig
Kwart bloemkool
2 winterwortels
1 ons peultjes
1 gele paprika
handje champignons
100gram diepvriesdoperwten
1 ui
3 tenen knoflook
1 blik tomaten
1 lepel tomatenpuree
2 lepels Griekse yoghurt
2 lepels kerriepoeder
1 lepel garam massala
2 lepels wijnazijn
2 dl bouillon of met zoutarme groente bouillontablet
olijfolie om te bakken
Snijd alle groente.
olijfolie in de pan en fruit de ui.
doe er de kerriepoeder over en bak mee voor een paar minuten...Het gaat heerlijk kruidig ruiken.
Tomatenpurre de wijn azijn en blik tomaten en bouillon in de pan erbij.
laat het aan de kook komen en doe er de groenten allemaal bij.
De kruiden en de bouillon en yoghurt .
Laat de groente gaar worden en het vocht gedeeltelijk verdampen.
Geen deksel op de pan.
Ik doe op mijn bord een groot blad ijsbergsla en daar een flinke lepel groente curry op.
loopt het niet door het vleesgerecht heen.
Met korma van rundvlees.
Reactie plaatsen
Reacties