Dit is zo lekker ik heb het  vaker gemaakt en het is helemaal khb..

Groente met een tomatensaus en mozzarella ,meer heb je niet nodig 

Het is een vegetarisch gerecht , genoeg kaas erop 

Tuurlijk kun je er vlees bij eten of vis

Ik koos vandaag voor wilde zalm.

Neem een blik tomaten daar zitten meestal geen suikers in dus khb ,

Even de kleine lettertjes lezen dat doe je zo wie zowel om te kijken hoevel zout er in zit.

 


Wat heb je nodig voor 2 personen

1 aubergine

1 grote ui

4 tenen knoflook

1 blik tomaten

1 klein blikje tomatenpuree (Del Monte)

peper naar smaak

1 paprikapoeder

2 lepels balsamicoazijn

geraspte mozzarella

bolletje mozzarella

olijfolie



Begin met de aubergine; schil hem als een zebra  zie  foto hierboven...De schil kan nog al taai zijn 

zo doorbreek je het de aubergine word  helemaal zacht.

Aubergine in plakken snijden .

Neem een grilpan een vet die in met olijfolie plakken aubergine bakken en sprenkel boven op de auberine  olijfolie 

Op vrij hoog vuur grillen die plakken.Hebben ze een mooi kleurtje gekregen , zet het even weg

 

Ui en knoflook snijden en aanbakken in de olijfolie

Tomatenpuree en blik tomaten erbij en de balsamicoazijn

de kruiden erbij en laat het een kwartiertje koken.

Ondertussen de oven voorverwarmen  op 180 graden. 



Ovenschaal invetten .

Tomatensaus op de bodem en het eerste laagje aubergine erop .

wat geraspte mozzarella erover strooien

En dan weer van voor af aan..mooie torentjes maken van de aubergine plakken

Saus bovenop en dan de mozzarella bol in plakken gesneden er boven op 

De schaal kan de oven in ongeveer 30 minuten

het ruikt lekkerrrrr

Ovenschaal eruit en voorzichtig uit de schaal scheppen zodat je de laagjes aubergine met saus en kaas op een bord krijgt ...Lastig want de kaas trekt draden

 

En dan lekker eten ..








Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb