Spinazie behoort ook tot mijn favoriete lunch gerechten ,supergezond en je kunt het zo lekker maken als je wilt en veel variëren

Spinazie is rijk aan;Caroteen ,Vit E Vit C en ijzer en antioxidanten

Ik eet het als lunch 2 keer in de week

Ook voor dat ik echt ging afvallen ..

Veel brood eet ik nooit, soms in het weekend ,ik houd meer van groente

 

Wat had ik nodig voor mijn lunchbordje  gewokte spinazie;

 

150 a 200 gram verse spinazie

4 a 5 champignons

1 sjalot 

1 teen knoflook

mespunt sambal of verse spaanse peper

 lepel crème frache

1 ei

Rondje geitenkaas

wat cherrytomaatjes

Peper uit de molen

olijfolie of roomboter.


Water opzetten en eieren koken

Sjalot en knoflook velletjes eraf en klein snijden

Ik doe roomboter in de pan omdat het lekkerder bakt met de champignons

ui en knoflook en sambal even aan fruiten

Champignons in plakjes snijden en erbij ,even mee laten bakken.

Spinazie erbij als de helft is geslonken nog wat spinazie erbij en de lepel crème frache

Doorroeren en ondertussen is de spinazie helemaal geslonken

paar tomaatjes halveren 

ei pellen

Spinazie op bord  ei er op en de geitenkaas even gescheurd er op..het smelt nog ligt

Flink met de pepermolen erover strooien 

Ik zeg eet smakelijk

 




Reactie plaatsen

Reacties

Yvonne Klaassen
3 jaar geleden

Ga dit maken als warme maaltijd