Spinazie behoort ook tot mijn favoriete lunch gerechten ,supergezond en je kunt het zo lekker maken als je wilt en veel variëren
Spinazie is rijk aan;Caroteen ,Vit E Vit C en ijzer en antioxidanten
Ik eet het als lunch 2 keer in de week
Ook voor dat ik echt ging afvallen ..
Veel brood eet ik nooit, soms in het weekend ,ik houd meer van groente
Wat had ik nodig voor mijn lunchbordje gewokte spinazie;
150 a 200 gram verse spinazie
4 a 5 champignons
1 sjalot
1 teen knoflook
mespunt sambal of verse spaanse peper
lepel crème frache
1 ei
Rondje geitenkaas
wat cherrytomaatjes
Peper uit de molen
olijfolie of roomboter.
Water opzetten en eieren koken
Sjalot en knoflook velletjes eraf en klein snijden
Ik doe roomboter in de pan omdat het lekkerder bakt met de champignons
ui en knoflook en sambal even aan fruiten
Champignons in plakjes snijden en erbij ,even mee laten bakken.
Spinazie erbij als de helft is geslonken nog wat spinazie erbij en de lepel crème frache
Doorroeren en ondertussen is de spinazie helemaal geslonken
paar tomaatjes halveren
ei pellen
Spinazie op bord ei er op en de geitenkaas even gescheurd er op..het smelt nog ligt
Flink met de pepermolen erover strooien
Ik zeg eet smakelijk
Reactie plaatsen
Reacties
Ga dit maken als warme maaltijd