Prei vind ik een lekkere groente en als het buiten regent en waait ..smaakt het dubbel lekker
En op deze manier is het superlekker, probeer het maar eens.
Het is lekker bij vlees ,ook bij vis
Ik zal niet te lang kletsen ,en ga gelijk beginnen
voor 2 personen;
2 stangen prei (pond ongeveer)
1 lepels citroensap
1 lepel zoutarme mosterd
1 a 2 theelepels thym
halve zoutarme groente bouillontablet of halve liter bouillon
peper naar smaak.
30 gram roomboter
Beginnen met de prei goed schoon te maken buitenste bladen eraf onder en bovenstukken er af snijden en goed wassen.
Snijd de prei in stukken van 2 a 3 cm.
Roomboter in de pan laten smelten en dan op hoog vuur de prei aanbakken met thym.
bouillon erbij, of halve liter kokend water met halve zoutarme bouillon tablet.
Citroensap en mosterd erdoorheen roeren .
10 minuten met de deksel op de pan laten garen.
Deksel eraf en op hoog vuur het vocht in laten koken zo`n 10 minuten
Even controleren of de prei gaar is ..zo niet wat vocht toevoegen
Daarna lekker eten, wij aten het met knolselderijsteak met parikasaus en kabeljauwfilet.
Reactie plaatsen
Reacties