Prei vind ik een lekkere groente en als het buiten regent en waait ..smaakt het dubbel lekker

En op deze manier is het superlekker, probeer het maar eens.

Het is lekker bij vlees ,ook bij vis

Ik zal niet te lang kletsen ,en ga  gelijk beginnen

voor 2 personen;

 

2 stangen prei  (pond ongeveer)

1 lepels citroensap

1 lepel zoutarme  mosterd

1 a 2  theelepels thym

halve zoutarme groente bouillontablet of halve liter bouillon

peper naar smaak.

30 gram roomboter



Beginnen met de prei goed schoon te maken buitenste bladen eraf onder en bovenstukken er af snijden en goed wassen.

Snijd de prei  in stukken van 2 a 3 cm.

Roomboter in de pan laten smelten en dan op hoog vuur de prei aanbakken met thym.

bouillon erbij, of halve liter kokend water met halve zoutarme bouillon tablet.

Citroensap en mosterd erdoorheen roeren .

10 minuten met de deksel op de pan laten garen.

Deksel eraf en op hoog vuur het vocht in laten koken zo`n 10 minuten

Even controleren of de prei gaar is ..zo niet wat vocht toevoegen

Daarna lekker eten, wij aten het met knolselderijsteak met parikasaus en kabeljauwfilet.

 





Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.