Shaksuka voor mij een beetje in de vergetelheid geraakt ,ik vind het altijd zo`n fijn gerecht om buiten op een camping te maken of als we ergens vrij staan .lekker buiten in het zonnetje

De tomaten zijn dan ook een stuk lekkerder en zoeter.

Ik heb dan nu ook voor zoete smaaktomaatjes gekozen  daar zit ook smaak in en zijn lekker zoet.

En puntpaprika`s ..die komen een beetje in de buurt van de paprika`s die je in het zuiden krijgt.


Wat hebben we nodig  voor 1 persoon

 

2 puntpaprika`s

2 grote tomaten of 15 kleine zoet tomaten

2 tenen knoflook

1 flinke lepel tomatenpuree Delmonte (zonder zout)

1 flinke lepel harissa

flinke theelepel komijnzaad 

peterselie of basilicumblaadjes

verse thym

opotioneel chilipoeder voor op het ei

2 flinke lepels olijfolie



Olijfolie in de pan en gesneden paprika  met tomatenpuree ,harissa ,komijnzaad met fijngesneden knoflook erbij, en op half hoog vuur de paprika zacht laten worden

De doormidden gesneden tomaten erbij en thym.

harissa is vrij scherp op smaak kun je er nog wat peper toevoegen

Laat ook dit helemaal zacht worden. 


Maak kuiltjes in de groente beetje olijfolie erin en doe er een ei in ..laat het ei een beetje uitlopen ook onder de saus .

Het eiwit gaar laten worden en laat het eigeel zacht.

Wil je het versnellen ;deksel op de pan

strooi er wat basilicum over of peterselie over en eventueel chilipeper op het ei.

Je eet het eigenlijk uit de pan met een stuk brood ...maar wij niet het gaat op mijn bordje

Eerst voorzichtig de eieren eruit halen ,en dan de groente eromheen schikken .

Het is heerlijk!!!

 

 

Je kunt het altijd nog uitbreiden met gehakt balletjes , met linzen en geitenkaas

Dat eet je het als hoofdmaaltijd.