Lekkerrrrrrrrrrr Spinazietaart...als je van spinazie  houd..

Het is in ieder geval gezond

Je kunt het ook als hoofdmaaltijd nemen ,maar ik neem hem als lunch

het blijft 3 dagen goed in de koelkast en je kunt nog een stuk invriezen

Ik zou het niet ontdooien maar  gelijk de oven zijn werk laten doen voor je gaat eten

Hieronder zie je alles wat je nodig heb op de kruiden na



200 gram spinazie

1 bakje oesterzwammen  of champignons

1 sjalot of klein uitje

2 tenen knoflook

1 spaanse peper

roomboter om te bakken

1 bol mozzarella

1 klein bakje crème frache

2 eieren

lepel oregano 

peper 

1 eetlepel Italiaanse gedroogde kruiden  (ik gebruik Verstegen Italiaans gedroogde kruiden ..grote potten)

handje walnoten


Oven voor verwarmen 200 graden

 

Ui ,Knoflook en Spaanse peper heel klein snijden

bak het even aan in de roomboter in de pan.

Scheur de oesterzwammen

en doe ze erbij

Even om en om bakken peper erbij naar smaak

Spinazie in gedeeltes erbij tot het geslonken is

Wat verkuimelde walnoten er door

Bakblik invetten spinaziemengsel in bakblik uitschudden 

Eieren met crème frache mixen doe er de Italiaanse gedroogde kruiden bij en oreganoen mix goed door

Schud eimengsel over het spinaziemengsel uit

Snijd de mozzarella in plakken

Leg het er boven op en  het bakblik kan de oven in voor 30 minuten.

Kijk of het na een half uur mooi van kleur is en gaar ....dan kan hij de oven uit

Even af laten koelen bord op bakblik en taart omdraaien

Neem nog een bord en draai hem weer naar de goed kant.

Brand de walnoten even in een droge koekenpan

En strooi over de spinazie taart

Je kunt hem aansnjiden en lekker eten

 

                                                   EET SMAKELIJK!!

 






Maak jouw eigen website met JouwWeb