Bloemkool is veelzijdig , wat kun je er niet mee maken , nu ook deze lauwwarm salade van de bloemkool die geroosterd is de kikkerwten zijn geroosterd.

Een tahinsaus en dan nog een pittige salsa erop...Combinatie is top.

Ik ben hier geinspireerd door Yotam Ottolengi..de bekende Israelische topkok.

En heb er mijn eigen ding van gemaakt.

 

 

Opotioneel een stuk of 15 kappertjes ontzilten (afspoelen in bakje water een paar uur laten staan ,daarna goed spoelen onder de kraan en daarna even bakken in een koekenpan en bij de salsa .)Het zout is nagenoeg verdwenen


Voor 2 personen heb je nodig

halve bloemkool

klein blikje kikkererwten

1 ei

6 snoeptomaatjes

komijnpoeder

peper

uienpoeder

olijfolie


Yoghurttahinsaus

150 ml Griekse yoghurt

3 lepels tahin

1 eetlepel citroensap

1 knoflookteen fijn geraspt.

2 a 3 lepels water

lente ui


Pittige peper salsa

2 pepers ,groen en geel

rasp van een citroen

knoflookteen

lepel olijfolie

 

Ik maak als eerste de tahin saus en daarna de salsa .

Kan alles intrekken.

 

Knoflookteen heel fijn raspen en mengen met yohurt ,tahin  en citroensap

Water doe je erbij om de saus wat dunner te maken.

 

Salsa; 

Ik laat de pitjes  van 1 peper erin zitten, van de tweede haal ik alle pitjes eruit anders word het me te scherp.

Snijd ze fijn net als de knoflook

rasp de citroen , 

Doe er de olijfolie bij  roer goed door.

Houd je van minder pittig, de pitjes allemaal weg doen .

 

Ik vergeet helemaal foto`s te maken ..nog net èèn van de bloemkool met kikkererwten in de oven ...de aardappeltjes zijn voor manlief die gaan ook mee de oven in

Ideaal een oven .

Ik zou niet zonder kunnen .



Oven voorverwarmen op 200 graden.

Bloemkool in stukken snijden niet te grof.

Kikkererwten spoelen en uit laten lekken.

Bakpapier op de ovenplaat.

bloemkool en de kikkererwten erop

bestrooien met peper, komijnpoeder , uienpoeder

Olijfolie erover sprenkelen.

De plaat de oven in voor ongeveer een half uur , bloemkool is dan zacht en de kikkererwten  wat knapperig.

De plaat kan de oven uit en laat de groente wat afkoelen.

 

Ei pellen en en tomaatjes in vieren snijden.

 

Bloemkool en kikkererwten in een schaal, de tahinsaus erover.

tomaatjes en ei erover verdelen .

en de pittige salsa erover strooien.

Nog wat lenteui erover en klaar is het .

Bijzonder en heel lekker  hebben we gegeten.

 





Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb