Geroosterde groente smaakt toch heel anders als gekookte groente, en geef mij het eerste maar.
Het maakt niet uit of je het roosterd in de oven of de airfryer.
Op vakantie gebruik ik de airfryer vaak om groente te roosteren ,
Dat doe ik nu ook vaker thuis
Ik vind het gemakkerlijker...Ik maak het maar voor 2 personen , maak je het voor een gezin is het misschien handiger om het in de oven te roosteren.
Het is zo dat je knolselderij en bloemkool niet tegelijk kan roosteren..Ik heb maar een kleine airfryer.
Vaak als ik begin in de keuken ben ik nog aan het denken wat ik vandaag zou koken.
De knolselderij erbij kwam pas later in mij op...
We hebben lekker gegeten en dat is het belangrijkste
Ik ga eens hieronder beschrijven hoe en wat..
Met een lekker kerriesausje
voor 2 personen
Wat hebben we nodig
halve bloemkool in roosjes
beetje olijfolie
peper
2 theelepels ras el hanout
halve theelepel knoflookpoeder
halve theelepel uienpoeder
Bloemkool kruiden met alles olijfolie erover en met de handen in masseren
Airfryer op 200 graden bloemkool in 20 min.gaar roosteren
Haal ze eruit doe de roosjes in eeen schaal en dek af met alu-folie, zo blijft het lekker warm.
Halve knolselderij in plakken gesneden en geschild
beetje olijfolie
halve theelepel geroosterde paprikapoeder
peper
halve theelepel uienpoeder
Kruid de plakken knolselderij en strijk met een kwas t de olijfolie erop
Ze kunnen in het mandje van de airfryer 200 graden ongeveer 20minuten
Kerriesaus die maak je als de groente roosterd
En ondertussen bak je een ui
Kerriesaus
150 gr Dikke yoghurt , liefst Griekse.
1 lepel mayonaise (Zaanse)
Grote lepel kerriepoeder
2 lepels citroensap
peper naar smaak
Blaadjes van een tak munt
Alles mengen met elkaar en zet de saus aan de kant
Wat er nog bij komt;
1 ui zacht bakken in olijfolie met een scheutje balsamicoazijn.
Handje granaatappelpitjes.
De groente in een schaal wat kerriesaus erover schenken ,granaatappelpitjes erover
en ik vergat het bijna maar de gebakken uien erover
Wij aten er een Angusburger bij.
Lekker gegeten en dit zullen we vaker eten niet altijd bloemkool en knolselderij tegelijk..maar de combi is goed.
Reactie plaatsen
Reacties