Geroosterde groente smaakt toch heel anders als gekookte groente, en geef mij het eerste maar.

Het maakt niet uit of je het roosterd in de oven of de airfryer.

Op vakantie gebruik ik de airfryer vaak om groente te roosteren  ,

Dat doe ik nu ook vaker thuis 

Ik vind het gemakkerlijker...Ik maak het maar  voor 2 personen , maak je het voor een gezin is het misschien handiger  om het in de oven te roosteren.

Het is zo dat je knolselderij en bloemkool niet tegelijk kan roosteren..Ik heb maar een kleine airfryer.

Vaak als ik begin in de keuken ben ik nog aan het denken wat ik vandaag zou koken.

De knolselderij erbij kwam pas later in mij op...

We hebben lekker gegeten en dat is het belangrijkste

Ik ga eens hieronder beschrijven hoe en wat..

Met een lekker kerriesausje

voor 2 personen



Wat hebben we nodig  

halve bloemkool in roosjes

beetje olijfolie

peper

2 theelepels ras el hanout

halve theelepel knoflookpoeder

halve theelepel uienpoeder

Bloemkool kruiden met alles olijfolie erover en met de handen in masseren

Airfryer op 200 graden  bloemkool in 20 min.gaar roosteren 

Haal ze eruit doe de roosjes in eeen schaal en dek af met alu-folie, zo blijft het lekker warm.

 


Halve knolselderij in plakken gesneden en  geschild

beetje olijfolie

halve theelepel geroosterde paprikapoeder

peper

halve theelepel uienpoeder

Kruid de plakken knolselderij en strijk met een kwas t de olijfolie erop

Ze kunnen in het mandje van de airfryer 200 graden ongeveer 20minuten


Kerriesaus die maak je als de groente roosterd

En ondertussen bak je een ui


Kerriesaus

150 gr Dikke yoghurt , liefst Griekse.

1 lepel mayonaise (Zaanse)

Grote lepel kerriepoeder

2 lepels citroensap

peper naar smaak

Blaadjes van een tak munt

Alles mengen met elkaar en zet de saus aan de kant


Wat er nog bij komt;

1 ui zacht bakken in olijfolie met een scheutje balsamicoazijn.

Handje granaatappelpitjes.

De groente in een schaal wat kerriesaus erover schenken ,granaatappelpitjes erover 

en ik vergat het bijna maar de gebakken uien erover

Wij aten er een Angusburger bij. 

Lekker gegeten en dit zullen we vaker eten niet altijd bloemkool en knolselderij tegelijk..maar de combi is goed.

 







Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb