Ooit aten we het in een campingrestaurant  in de Provance

We wisten totaal niet wat we verwachten konden,..canard (eend) dat wisten we wel 

En verder was het een verrassing van de chef

Maar wat was het lekker,  ik maak het regelmatig en dan de originele versie met aardappelpuree.

Ik neem er 2 eendebouten voor die al gegaard zijn.

Het is bijna niet te doen om hier verse eendebouten te krijgen.

Te verkrijgen in blik of celofaan in supermarkt ofdiepvries.

Op het zout letten, er zit wat zout in maar is minimaal en het ene merk wat meer als het andere..

Maar ik laat me daar de  confit de canard niet voor onthouden...

De smaak en hoe het ruikt het is eenmalig daar smelt je van .

Ik heb altijd wat in voorraad uit Fankrijk.

We eten het zelden en verder braaf niks van iets van zout gegeten de hele dag .

Dit gerecht kun je ook maken met gehakt ,dat is orgineel het heet dan gewoon 

PARMENTIER

Alles hetzelfde behalve het vlees, gehakt wel rul bakken dan.

 



Wat heb je nodig  voor 2 personen;

2 kant en klaar ;confit de canard (eendepoten)

1 knolselderij

2 grote uien

1 bakje kastanje champions

olijfolie

30 gram roomboter

zwarte peper

thym

Handje geraspte kaas


Confit de canard op een laag vuurtje op zetten zo word het vet zacht , dat hebben we niet nodig.

Is het vet gesmolten vlees uit de pan vet aan de kant zetten ,bak ik de uien in.

Vel verwijderen van de poot en pluk de confit.

Uien snijden en bakken tot ze gekaramaliseerd zijn in het eendevet , zwarte peper over strooien.

Knolselderij schoonmaken  in blokjes snijden.

champignons in plakjes snijden.

Champignons in olijfolie bakken met zwarte peper

Ook weer apart zetten en nu de knolselderij garen in roomboter met bouillon


Oven voorverwarmen op 180 graden.

ovenschaal invetten.

Onderin de ovenschaal het vlees  ,dan champignon of ui maakt niet uit.

Weer vlees en  daarbovenop ui en champignons.

Als laatste de knolselderijpuree.

Wat geraspte kaas erop en wat kleine klontjes roomboter.

Plaats de schaal een half uur in de oven.

En daarna lekker eten  ..want het is echt smullen.








Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.