Bloemkool  zo`n veelzijdige groente en ik ben fan ervan.

Boordevol vit C en weinig koolhydraten.

Soep van bloemkool bv de Crème Dubarry is mijn lievelings soep.

 

Maar nu op een gewone doordeweekse dag heb ik gegratineerde bloemkool gemaakt ,en ik had nog Italianse gehaktballetjes in de diepvries ..die aten we erbij.

Goede combinatie.



Wat heb je nodig ;

200 a 300 gram p.p. Bloemkool in roosjes .

2 lepels zuivelspread.

100 ml room

50 gram geraspte mozzarella

nootmuskaat

peper

peterselie ,vers of gedroogd

Bloemkool gaar koken ,of bijna gaar wat je lekker vind.

Afschudden in het vergiet ,laat uitlekken.

Oven voorverwarmen 200 graden.

In de ovenschaal wat olijfolie even met de kwast uitsmeren.

Maak een mengsel van de helft van de geraspte kaas de room en zuivelspread,met een lepel goed door elkaar roeren.

Ik ben altijd vrij zuinig met room en roomkaas ,ik wil de bloemkool niet tot bovenaan in de saus hebben ..maar wil je  dat wel pas het aan en neem wat meer room en zuivelspread en houd de verhoudingen aan.

Schud het uit over de bloemkool.

Nog wat geraspte kaas erover en 20 minuten in de oven .

Uit de oven en lekker eten, gehakt is er superlekker bij.






Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb