Weer zo lekker gegeten ,en aspergetijd nog maar van genieten en met kabeljauw en deze room mosterdsaus is het helemaal feest , je likt je bord af
Misschien dat er mensen denken wat doe je veel saus op je eten ..maar ja ik had het al opgeschept en dacht daarna pas ...oooo jaaaaaa nog foto`s maken.
Anders had ik er even wat minder saus op gedaan.
Maar zo zie je mijn bordje dan hoe ik het at ...en er bleef niks over.
Deze maaltijd staat binnen 20 minuten op tafel.
Ook wel lekker als je niet lang in de keuken hoeft te staan.
Wat heb je nodig voor 2 pers. ...
1 pond groene asperges
300 gram kabeljauwfilet
1 sjalot
1 grote teen knoflook
100ml witte wijn
olijfolie
150 gram room of kookroom
2 lepels zoutarme mosterd
1 eetlepel mosterdzaadjes
1 eetlepel dille
sap van halve citroen
witte peper
chilivlokken
thym
basilicum
Maak de asperges schoon en verwijder harde onderkanten (breek af )
Oven voorverwarmen op 180 graden.
In een ovenschotel de kabejauwfilet leggen
schenk er de wijn over ...onder het motto; vis moet zwemmen
Wat takjes verse kruiden erbij en chilivlokken over de vis strooien
De schaal met vis kan nu een kwartier de oven in.
Asperges opzetten na een minuut of 5 koken zijn ze gaar.
Saus maken;
Sjalot en knoflook heel fijn snijden
scheutje olijfolie een een pan
sjalot en knoflook aanfruiten en zacht laten worden
Room of kookroom toevoegen en aan de kook laten komen
De 2 lepels mosterd erbij , citroensap mosterdzaad peper en dille
Roer goed door en laat een beetje indikken.
Ondertussen zijn de asperges gaar vis kan uit de oven.
Op je bord de asperges daar boven op de vis ...doe er een paar lepels wijn op waar de vis in gegaard is en daar boven op de saus
En dan gaan we lekker eten.Het is genieten!!
Reactie plaatsen
Reacties