Weer zo lekker gegeten ,en aspergetijd nog maar van genieten en met kabeljauw en deze room mosterdsaus is het helemaal feest , je likt je bord af

Misschien dat er mensen denken wat doe je veel saus op je eten ..maar ja ik had het al opgeschept en dacht  daarna pas ...oooo jaaaaaa nog foto`s maken.

Anders had ik er even wat minder saus op gedaan.

Maar zo zie je mijn bordje dan hoe ik het at ...en er bleef niks over.

Deze maaltijd staat binnen 20 minuten op tafel.

Ook wel lekker als je niet lang in de keuken hoeft te staan.

 


Wat heb je nodig voor 2 pers. ...

1 pond groene asperges

300 gram kabeljauwfilet

1 sjalot

1 grote teen knoflook

100ml witte wijn 

olijfolie

150 gram room of kookroom

2 lepels zoutarme mosterd

1 eetlepel mosterdzaadjes

1 eetlepel dille

sap van halve citroen 

witte peper

chilivlokken

thym

basilicum



Maak de  asperges schoon en verwijder harde onderkanten (breek af )

Oven voorverwarmen op 180 graden.

In een ovenschotel de kabejauwfilet leggen

schenk er de wijn over ...onder het motto;  vis moet zwemmen

Wat takjes verse kruiden erbij en chilivlokken over de vis strooien

De schaal met vis kan nu een kwartier de oven in.

 

Asperges opzetten na een minuut of 5 koken zijn ze gaar.

 

Saus maken;

Sjalot en knoflook heel fijn snijden

scheutje olijfolie een een pan

sjalot en knoflook aanfruiten en zacht laten worden

Room of kookroom toevoegen en aan de kook laten komen

De 2 lepels mosterd erbij , citroensap mosterdzaad  peper en dille

Roer goed door en laat een beetje indikken.

 

Ondertussen zijn de asperges gaar vis kan uit de oven.

Op je bord de asperges  daar boven op de vis ...doe er een paar lepels wijn op waar de vis in gegaard is en daar boven op de saus 

En dan gaan we lekker eten.Het is genieten!!

 



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.