Ik ben zo`n liefhebber van spinazie ..maar ik heb nu hele grove spinazie die ik toch stuk moet snijden dan kan ik er net zo goed een soepje van maken.

Voor de lunch en het is binnen 10 minuten klaar.

Ik heb net geen zak vol meer, ik had er al een maaltje van op ..

Ik heb soep gemaakt voor 2 van deze kommen ..Lekker morgen ook nog zo`n kom  met een gekookt ei.

 


Wat heb je nodig '300 a 400 gram verse spinazie

1 ui 

1 teen knoflook

1 groene peper

1 theelepel korianderpoeder

halve zoutarme groentebouillontablet

olijfolie

1 liter kokend water.

1 plak ham

crème frache

 

Handig een staafmixer.


Snipper de ui en snijd de knoflook in reepjes .de peper in ringetjes.

Olijfolie in de pan en fruit eerst de ui aan.

Na een paar minuten kan de knoflook en pepertje erbij.

Grove spinazie even  in stukken snijden en bij uimengsel  doen, laat goed inslinken en voortdurend omscheppen.

Ondertussen de waterkoker aan en water laten koken  doe water en bouillonblokje  erbij .

Schud over de spinazie en laat even koken .

Korianderpoeder erbij.

Na een paar minuten kan de staafmixer erdoorheen .

In een droge koekenpan  doe je de in repen gesneden ham  uitbakken .

Soep klaar ,ham klaar .

Lekker lunchen ,de soep in een kom lepeltje crème frache erin en de gebakken ham erop.

Eet smakelijk