Zalm altijd lekker maar soms moet het een ander smaakje hebben en Oosters is totaal anders 

Dus Oosters vandaag ,lekker gekruid ....superlekker.

Ik wok er wat groente bij en nu kun je natuurlijk broccolirijst erbij gebuiken ...

ik houd  het bij broccolicrème.

 


Wat hebben we nodig voor de zalm voor 2 pers.

 

2 stuks zalm (verse zalm op de huid heb ik genomen),

1 teen knoflook

stukje verse gember

sap  van halve citroen.

2 lepels ketjap zoutarm

1 lepel sesamolie

chilivlokken voor de pit.

Knoflook heel fijn snijden en de gember en alles bij elkaar mengen

Over de zalm uitsmeren en zet het een paar uur weg in de koelkast



Groente om te wokken;

 

1 Stronk broccoli

1 stang prei

1 gele paprika

1 sjalot

2 tenen knoflook

handje klaine tomaatjes

1 bakje 125 gram tauge

lenteui

 

1 theelepel sambal

1  eetlepel z/a  ketjap

sap van halve citroen

verse gember

komijnzaad 

uienpoeder

halve theelepel laos

sesamolie

lente ui 

sesamzaadjes



Ik doe de broccoli even koken

Van de helft maak ik broccoli creme , lepel crème frache erdoor en met de staafmixer er door mixen tot gladde massa.

De rest van de groente snijden.

Maak een mengsel in een kommetje van de fijngesneden gember met de ketjap citroensap,sambal en kruiden.

Zet aan de kant.

 


Oven voorverwarmen op 170 graden  de zalm garen we in de oven ,ook de broccolicrème doe ik in een schaaltje en warm gelijk mee op in de oven

Zalm en broccoli in de oven op 170 graden  ;10minuten en dan is het klaar en gaar ,het moet ook niet door en door gaar worden.



Groente wokken; 

Sesamolie in de wok knoflook en ui aanfruiten sambal erbij.

Paprika erbij en even mee laten bakken .

het sojasausmengsel erbij goed doorroeren.

De prei kan er nu bij 

Op het laatst de tauge ..dat  moet alleen eenkeer goed doorgeroerd worden.

Alles tegelijk klaar ...Strooi wat sesamzaadjes met gesneden lente ui erover.

We gaan lekker eten!!

En de Broccolicrème smaakte er prima bij...

Maar Bloemkoolrijst is ook natuurlijk goed!!

Het is een gezonde maaltijd met veel groenten.






Reactie plaatsen

Reacties

Mien
4 jaar geleden

lekker elly,en makkelijk.
heb nog zalm in de vriezer,
voor het weekend.
dank je voor het recept,