Zalm altijd lekker maar soms moet het een ander smaakje hebben en Oosters is totaal anders
Dus Oosters vandaag ,lekker gekruid ....superlekker.
Ik wok er wat groente bij en nu kun je natuurlijk broccolirijst erbij gebuiken ...
ik houd het bij broccolicrème.
Wat hebben we nodig voor de zalm voor 2 pers.
2 stuks zalm (verse zalm op de huid heb ik genomen),
1 teen knoflook
stukje verse gember
sap van halve citroen.
2 lepels ketjap zoutarm
1 lepel sesamolie
chilivlokken voor de pit.
Knoflook heel fijn snijden en de gember en alles bij elkaar mengen
Over de zalm uitsmeren en zet het een paar uur weg in de koelkast
Groente om te wokken;
1 Stronk broccoli
1 stang prei
1 gele paprika
1 sjalot
2 tenen knoflook
handje klaine tomaatjes
1 bakje 125 gram tauge
lenteui
1 theelepel sambal
1 eetlepel z/a ketjap
sap van halve citroen
verse gember
komijnzaad
uienpoeder
halve theelepel laos
sesamolie
lente ui
sesamzaadjes
Ik doe de broccoli even koken
Van de helft maak ik broccoli creme , lepel crème frache erdoor en met de staafmixer er door mixen tot gladde massa.
De rest van de groente snijden.
Maak een mengsel in een kommetje van de fijngesneden gember met de ketjap citroensap,sambal en kruiden.
Zet aan de kant.
Oven voorverwarmen op 170 graden de zalm garen we in de oven ,ook de broccolicrème doe ik in een schaaltje en warm gelijk mee op in de oven
Zalm en broccoli in de oven op 170 graden ;10minuten en dan is het klaar en gaar ,het moet ook niet door en door gaar worden.
Groente wokken;
Sesamolie in de wok knoflook en ui aanfruiten sambal erbij.
Paprika erbij en even mee laten bakken .
het sojasausmengsel erbij goed doorroeren.
De prei kan er nu bij
Op het laatst de tauge ..dat moet alleen eenkeer goed doorgeroerd worden.
Alles tegelijk klaar ...Strooi wat sesamzaadjes met gesneden lente ui erover.
We gaan lekker eten!!
En de Broccolicrème smaakte er prima bij...
Maar Bloemkoolrijst is ook natuurlijk goed!!
Het is een gezonde maaltijd met veel groenten.
Reactie plaatsen
Reacties
lekker elly,en makkelijk.
heb nog zalm in de vriezer,
voor het weekend.
dank je voor het recept,