Ik ben een liefhebber van aubergine en ook  deze manier is weer een smaakbeleving 

Ook met aubergines kun je vele kanten op

Ik ben  met dit gerecht geinspireerd door Ottolengi..

Deze man  doet zoveel fantastische dingen met groente



Voor 2 personen

 

1 aubergine

peper 

uienpoeder

knoflookpoeder

olijfolie

Labne 

amandelen 

munt

granaatappelpitjes

 


Oven voor verwarmen op 200 graden

 

Snijd de aubergine in tweeën laat de steelaanzet er aan zitten.

Met een scherp mes kruisling insnijden tot schil...laat die vooral intact

Bakpapier op de bakplaat en leg de aubergines erop 

kruiden en flink sprenkelen met de olijfolie.

De schaal kan de oven in

Ondertussen amandelen roosteren in een droge koekenpan

 

Na 45 minuten is de aubergine mooi buin en zacht

Besmeer de aubergine met de Labne en strooi er wat  geroosterde amandelen over 

munt en granaatappelpitjes

dat word smullen.

Hieronder de links van de gerechten die  we bij de maaltijd aten.

 










Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.