Alles uit de oven ....o nee , de amandelen heb ik even in de pan geroosterd.

Maar wel makkelijk en lekker . geen etra koolhydraten omdat de vis door d bloem gaat met bakken

Ik heb van die mooie gekleurde wortels , ze hebben allemaal een andere smaak 

De granaatappelpitjes die er als laatste op gaan geven nog net even het laatste zoetje 

De tahinsaus smaakt ook met wortels superlekker.

Zegt ook mijn man

Tahin is niet meer als sesamzaadpasta..naturel. Er zit verder niks in.

De donkere vlekken op de foto zijn de donker rode wortels bijna zwart.

 


Wat heb je nodig  voor 2 pers.

 

4 a 5 ons wortels

olijfolie

theelepel thym

knoflookpoeder

uienpoeder

komijnpoeder

gedroogde peterselie

peper

Aluminumfolie

 

Voor de tahinsaus

2 eetlepels tahin

lepel citroensap

peper

knoflook poeder

uienpoeder

scheutje olijfolie

paar lepels water om te verdunnen

 

kabeljauwfilet

olijfolie 

zelfde kruiden als wortels en  vis

 

extra;

Geschaafde amandelen 

Klein handje granaatappelpitjes 


Begin met de wortels te schillen en door midden te snijden.

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Kruiden en olijfolie bij elkaar mengen.

Over de wortels verdelen 

Aluminiumfolie over de schaal en de schaal voor 0ngeveer 45 minuten de oven in

Kwartier voor het einde de  gekruide kabeljauwfilet erbij liggen

Aluminiumfolie nu eraf laten


Ondertussen tahinsaus maken  tahin met de kruiden de olie en een paar lepels water

goed door elkaar mengen en roeren.

Is het te dik dan nog wat water erbij.

Amandelschaafsel even roosteren in een droge pan

 

Op het bord wat tahinsaus .

De hete wortels erboven op en wat amandelen en de granaatappelpitjes, lekker stuk vis erbij met peterselie olie

Wij hebben superlekker gegeten 







Maak jouw eigen website met JouwWeb