Alles uit de oven ....o nee , de amandelen heb ik even in de pan geroosterd.
Maar wel makkelijk en lekker . geen etra koolhydraten omdat de vis door d bloem gaat met bakken
Ik heb van die mooie gekleurde wortels , ze hebben allemaal een andere smaak
De granaatappelpitjes die er als laatste op gaan geven nog net even het laatste zoetje
De tahinsaus smaakt ook met wortels superlekker.
Zegt ook mijn man
Tahin is niet meer als sesamzaadpasta..naturel. Er zit verder niks in.
De donkere vlekken op de foto zijn de donker rode wortels bijna zwart.
Wat heb je nodig voor 2 pers.
4 a 5 ons wortels
olijfolie
theelepel thym
knoflookpoeder
uienpoeder
komijnpoeder
gedroogde peterselie
peper
Aluminumfolie
Voor de tahinsaus
2 eetlepels tahin
lepel citroensap
peper
knoflook poeder
uienpoeder
scheutje olijfolie
paar lepels water om te verdunnen
kabeljauwfilet
olijfolie
zelfde kruiden als wortels en vis
extra;
Geschaafde amandelen
Klein handje granaatappelpitjes
Begin met de wortels te schillen en door midden te snijden.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Kruiden en olijfolie bij elkaar mengen.
Over de wortels verdelen
Aluminiumfolie over de schaal en de schaal voor 0ngeveer 45 minuten de oven in
Kwartier voor het einde de gekruide kabeljauwfilet erbij liggen
Aluminiumfolie nu eraf laten
Ondertussen tahinsaus maken tahin met de kruiden de olie en een paar lepels water
goed door elkaar mengen en roeren.
Is het te dik dan nog wat water erbij.
Amandelschaafsel even roosteren in een droge pan
Op het bord wat tahinsaus .
De hete wortels erboven op en wat amandelen en de granaatappelpitjes, lekker stuk vis erbij met peterselie olie
Wij hebben superlekker gegeten
Maak jouw eigen website met JouwWeb