Een lekker kruidig gerecht om je vingers bij op te likken
Ik heb hem al op de andere site beschreven met rijst en spercieboontjes ,
maar vandaag met courgette en bloemkool rijst.
Wat hebben we nodig voor 2 personen
250 kipdijfilet
1 courgette
1 blik tomaten
peterselie
lente uitjes
100 ml kokosmelk
Voor de marinade;
3 tenen knoflook
stukje gember van een paar centimeter
1 lepel tomatenpuree
1 lepel massala
1 theelepel komijnpoeder
theelepel paprikapoeder
chilipoeder (naar smaak)
1 eetlepel citroensap
100 ml Griekse yoghurt ( andere yoghurt ook oke)
beetje olijfolie
Doe alles voor de marinade bij elkaar en met de blender of staafmixer tot een pasta mixen
De helft pak je hier vanaf die gebruiken we voor de saus .
Met de andere helft marineren we de in blokjes gesneden kipfilet
Maak het een paar uur van te voren ..kan het even intrekken.
Dan ga je de courgette in plakken snijden
Vlees in de pan bakken
Courgette in olijfolie bakken...je kunt er nog 2 tenen knoflook klein gesneden erbij en wat peper
Als de courgette bijna gaar is doe je de marinade over de courgette schudden en een groot gedeelte
van het blik tomaten,
Roer het goed door.
De kokosmelk kan er ook bij en laat het even door koken met alles.
Het vlees is ook gaar en gaat ook bij de saus.
We hebben nu een heerlijke pan met vlees en groente in saus, nog wat peterselie erover en lenteui
Daar maken we bloemkoolrijst voor
En dat is echt lekker.
Reactie plaatsen
Reacties