Ik heb een pot zure haring gekocht , in zure haring zit minder zout dan in "nieuwe"haring..In haring zit van nature zout..

Verder is het een vette vis en rijk aan Omega 3 vetzuren en rijk aan eiwitten..Dat is allemaal heel gezond . Het kan geen kwaad om dit zo nu en dan te eten ...maar wel even ontzilten ,de goede voedingsstoffen blijven behouden .

Leg de zure haring een paar uur in  een schaal met water en laat het ontzouten...paar keer het water verversen.goed afspoelen daarna.

Of nog beter  je legt de haring een paar uur in melk...(dat heb ik bij Duitsers gezien op de camping)

Die keus laat ik aan iedereen over ..

 

Eèn a 2  keer per jaar wil ik hem eten met de carnaval met rode bieten en met oudjaarsavond

Het  is traditie in Z.Limburg, op woensdag na de carnaval  het haring happen. 

 

Het is een echte Hollandse salade ,mijn  vader maakte hem vroeger ook .

Het is vlug klaar, maak het een dag van te voren alle smaken zijn ingetrokken

en dan is het nog lekkerder.

Ik vond hem totaal niet zout ..ook geen last van gehad...zout was er dus goed uitgespoeld.

 



Wat hebben we nodig 2 personen

 

2 zure haringen (ontzout)

2 voorgekookte rode bieten

halve ui of sjalot

2 augurken  van kesbeke

half bosje lente uitjes

2 lepels Zaanse mayonaise  

2 lepels griekse yoghurt

klein scheutje wijnazijn

peper uit de molen

2 theelepels dille

 

 

Haringen goed droogdeppen en in kleine stukken snijden

rode bieten in plakken en dan in kleine blokjes snijden

ui snipperen 

augurken klein snijden

lente uitjes fijn snijden

alles bij elkaar in een schaal

mayonaise,wijnazijn , Griekse yoghurt en witte peper en de dille  erbij

goed door elkaar roeren en de koelkast in voor een nachtje.

 

Lekker en gezond

 



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.