Ik heb een pot zure haring gekocht , in zure haring zit minder zout dan in "nieuwe"haring..In haring zit van nature zout..
Verder is het een vette vis en rijk aan Omega 3 vetzuren en rijk aan eiwitten..Dat is allemaal heel gezond . Het kan geen kwaad om dit zo nu en dan te eten ...maar wel even ontzilten ,de goede voedingsstoffen blijven behouden .
Leg de zure haring een paar uur in een schaal met water en laat het ontzouten...paar keer het water verversen.goed afspoelen daarna.
Of nog beter je legt de haring een paar uur in melk...(dat heb ik bij Duitsers gezien op de camping)
Die keus laat ik aan iedereen over ..
Eèn a 2 keer per jaar wil ik hem eten met de carnaval met rode bieten en met oudjaarsavond
Het is traditie in Z.Limburg, op woensdag na de carnaval het haring happen.
Het is een echte Hollandse salade ,mijn vader maakte hem vroeger ook .
Het is vlug klaar, maak het een dag van te voren alle smaken zijn ingetrokken
en dan is het nog lekkerder.
Ik vond hem totaal niet zout ..ook geen last van gehad...zout was er dus goed uitgespoeld.
Wat hebben we nodig 2 personen
2 zure haringen (ontzout)
2 voorgekookte rode bieten
halve ui of sjalot
2 augurken van kesbeke
half bosje lente uitjes
2 lepels Zaanse mayonaise
2 lepels griekse yoghurt
klein scheutje wijnazijn
peper uit de molen
2 theelepels dille
Haringen goed droogdeppen en in kleine stukken snijden
rode bieten in plakken en dan in kleine blokjes snijden
ui snipperen
augurken klein snijden
lente uitjes fijn snijden
alles bij elkaar in een schaal
mayonaise,wijnazijn , Griekse yoghurt en witte peper en de dille erbij
goed door elkaar roeren en de koelkast in voor een nachtje.
Lekker en gezond
Reactie plaatsen
Reacties