Voor vandaag  heb ik  2 stukken kabeljauwfilet 1 grote struik paksoi , vreselijk lekkere groente die je kunt wokken of in een salade kunt verwerken en alles ervan kun je gebruiken .

Het is het hele jaar verkrijgbaar het meest komt uit de Hollandse kassen, heel weinig koolhydraten bevat het.

Oorpronkelijk komt de groente wat  eigenlijk een koolsooort is uit het verre oosten ,uit China.

Champignons voor in de saus , want als je KHB eet word  er wat extra room gebruikt dit keer.

Kabeljauw  die heel licht verteerbaar is en we willen een beetje vol gevoel hebben .

Want anders duiken we `s avonds weer de kast in of koelkast.

 



Voor 2 personen hebben we nodig

 

voor de paksoi

1 struik paksoi

1 sjalot

1 Spaanse peper

1 teen knoflook

peper uit de molen

lenteui

1 lepel Italiaanse gedroogde kruiden van Verstegen (Sicilië)

bakken in roomboter.

 


Kabeljauw ,of andere witvis voor 2 pers.

 

1 bakje champignons

1 sjalot

2 tenen knoflook

1 tomaat

100 g room

100g crème frache

30 gr roomboter om te bakken

1 lepel citroensap

peterselie

peper

halve zoutarme groente bouillontablet

 


Ik begin altijd met alle groente te snijden ,dan staat dat klaar

Ook van de paksoi snijd de stelen en de blaadjes en de harde stronk kan weg.

Ik begin met de champignons roomsaus.

Uitje en knoflook fijngesneden even fruiten in de roomboter.

De gesneden champignons erbij en even meebakken..

Gesneden tomaat erbij.

Room erbij en crème frache en even door koken.

kruiden erbij nog niet de peterselie wel de lepel citroensap.

Leg de kabeljauw  voorzichtig in de saus , deksel op de pan en laat het zachtjes garen.

En in 10 minuten is de vis gaar , nog wat peterselie erover strooien. 



Ondertussen roomboter in de wok ;

Spaanse peper ,sjalot en knoflook even aanfruiten en het  witte gedeelte van de paksoi roerbakken dit heeft wat meer tijd nodig als het groene gedeelte dat slinkt in en is klaar.

Doe er de Italiaans gedroogde kruiden bij en de peper en regelmatig omroerend wokken een minuut of 10 .

Op het laatste moment het groene gedeelte even meewokken... en de gesneden of geknipte lenteui

En dan kunnen we opdienen en lekker eten.








Reactie plaatsen

Reacties

Marjos de Jongh
3 jaar geleden

Heerlijke saus!!!!