Iedereen heeft het wel ...restjes die nog in de koelkast liggen 

Zonde om weg te gooien toch??

Wat heb ik 2 ons spercieboontjes ,

1 courgette die echt vandaag op moet

en een rest broccoli.

Ik ga er een salade van maken ,ik heb kippenpoten vandaag dat smaakt er lekker bij.

De boontjes ga ik koken .

de andere groente gaan de oven in.

 


 Wat heb je nodig;

 2 ons spercieboontjes 

broccoli

ook de stronken

1 courgette

olijfolie

gerookte paprikapoeder

uienpoeder

peper

 

Op de bakplaat leg je bakpapier.

en de groente erop.

Kruiden met olijfolie in een kommetje doen en de groente mee bestrijken met een kwast

0ngeveer 20 minuten in de oven roosteren.

Laat het af koelen.



Maak dan de harrisaolie

 en de kaassaus 

Het is de zelfde lekkere combinatie die bij de aubergine gebruikt word..



Harissa-olie ,kun je lang van te voren maken;

1 eetlepel harissa

1 eetlepel citroensap 

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel ahornsiroop(maplesirope) het mocht van mij ,het is natuurlijk zoet 

Maar wel natuurlijk..Ik ga hier geen vervanger voor nemen ...Ga je gang als je wel vervanger heb .Ik neem deze koolhydraten voor lief.

Dit meng je allemaal door elkaar .


Kaassaus

100 gram geitenkaas  prak het fijn ,en schud er wat melk over en meng het goed tot er een een saus ontstaat.Kun je van te voren maken


De kaassaus smeer je uit in de schaal.

boontjes erop en de geroosterde groente.

Sprenkel de harissaolie erover .

heb je granaatappelpitjes strooi dat er ook over.

Lekkere salade van groente is klaar.

 

We aten het met kip ..lekker ook bij de BBQ .

Als bijgerecht bij een etentje.zoveel mogelijkheden.





Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb