Heerlijk was het daarom schrijf ik het op.

We hebben er echt lekker van gegeten ..even nadenken hoe ik het ga opschrijven 

Veel ingrediënten

En eigenlijk moest alles vandaag op  en het was een verrassende combinatie

Snijbonen ,tomaten, champignons tauge lenteui ...het zit allemaal in het groentegerecht

Ik ga beginnen met de curry ...heel veel mensen kopen een zakje of  in een bakje zit het..Maar het is veel te zout dat moeten we zelf maken

 


Groene Curry;

3 tenen knoflook

1 a 2 groen pepers (houd je niet van scherp haal je de zaadjes eruit)

1 sjalot

stukje gember 3 cm

Koriander vers of gedroogd  (flinke lepel)

sap van 1 limoen of citroen

rasp van 1 citroen 

1 theelepel komijnpoeder

citroengras (gedroogd)

laos ;halve theelepel.

peper uit de molen

3 lepels olijfolie

 

Mix alles door elkaar met de staafmixer ...blender... of alles met de vijzel mengen

Dit kun je een paar dagen bewaren in de koelkast


Voor de karbonaadjes pak ik een lepel curry apart doe er wat sojasaus(zoutarm )  bij en extra citroensap

Marineer hier de koteletten mee.

Die bak je later in olijfoliebruin en krokant


Voor de Oosterse groente 2pers.

 

4  ons snijbonen

half bakje cherrytomaten

150 gram champignons

100 gram tauge

lente ui

2 tenen knoflook

peterselie of korianderblad

sesamzaadjes

klein blikje tomaten ketchup

100 ml kokosmelk

de groene currypasta

100 ml bouillon of heet water met half z/a groentebouillon blok

olijfolie

30 gr roomboter



Groente schoonmaken

Snijbonen in driehoekjes snijden en buitenkantjes eraf

tomaatjes door midden snijden

knoflook fijn snijden

Olijfolie in de pan

Knoflook even aanfruiten  de tomaatpartjes erbij even doorroeren en aan bakken

Tomatenpuree erbij  en èèn grote lepel van de  currypasta.

Snijbonen erbij en even meebakken en alles goed doorroeren, alles op hoog vuur

bouillon erbij en de kokosmelk.

Laat het even doorkoken de snijbonen moeten gaar worden 20minuten ,  dat doen we gelijk met alle smaakjes die dan goed kunnen intrekken.

Bak even de sesamzaadjes in een droge pan ..let op dat het niet verbrand.

 

In dezelfde pan  roomboter , de champignons snijden 

en bruin bakken met wat peper.

Zet het even aan kant

De gemarineerde  karbonaadjes ondertussen mooi bruin en gaar bakken.

Lenteui en peterselie klein snijden

Als de snijbonen bijna gaar zijn kook het vocht wat in, zet het vuur hoger

Champignons erbij  en de helft van het tauge bak je even mee

ook het grootste gedeelte van de andere verse kruiden.

De rest strooi je op je bordje  over de groente en vlees en strooi wat sesamzaad over het vlees en de groente

MMMM eet smakelijk






Maak jouw eigen website met JouwWeb