Heerlijk was het daarom schrijf ik het op.
We hebben er echt lekker van gegeten ..even nadenken hoe ik het ga opschrijven
Veel ingrediënten
En eigenlijk moest alles vandaag op en het was een verrassende combinatie
Snijbonen ,tomaten, champignons tauge lenteui ...het zit allemaal in het groentegerecht
Ik ga beginnen met de curry ...heel veel mensen kopen een zakje of in een bakje zit het..Maar het is veel te zout dat moeten we zelf maken
Groene Curry;
3 tenen knoflook
1 a 2 groen pepers (houd je niet van scherp haal je de zaadjes eruit)
1 sjalot
stukje gember 3 cm
Koriander vers of gedroogd (flinke lepel)
sap van 1 limoen of citroen
rasp van 1 citroen
1 theelepel komijnpoeder
citroengras (gedroogd)
laos ;halve theelepel.
peper uit de molen
3 lepels olijfolie
Mix alles door elkaar met de staafmixer ...blender... of alles met de vijzel mengen
Dit kun je een paar dagen bewaren in de koelkast
Voor de karbonaadjes pak ik een lepel curry apart doe er wat sojasaus(zoutarm ) bij en extra citroensap
Marineer hier de koteletten mee.
Die bak je later in olijfoliebruin en krokant
Voor de Oosterse groente 2pers.
4 ons snijbonen
half bakje cherrytomaten
150 gram champignons
100 gram tauge
lente ui
2 tenen knoflook
peterselie of korianderblad
sesamzaadjes
klein blikje tomaten ketchup
100 ml kokosmelk
de groene currypasta
100 ml bouillon of heet water met half z/a groentebouillon blok
olijfolie
30 gr roomboter
Groente schoonmaken
Snijbonen in driehoekjes snijden en buitenkantjes eraf
tomaatjes door midden snijden
knoflook fijn snijden
Olijfolie in de pan
Knoflook even aanfruiten de tomaatpartjes erbij even doorroeren en aan bakken
Tomatenpuree erbij en èèn grote lepel van de currypasta.
Snijbonen erbij en even meebakken en alles goed doorroeren, alles op hoog vuur
bouillon erbij en de kokosmelk.
Laat het even doorkoken de snijbonen moeten gaar worden 20minuten , dat doen we gelijk met alle smaakjes die dan goed kunnen intrekken.
Bak even de sesamzaadjes in een droge pan ..let op dat het niet verbrand.
In dezelfde pan roomboter , de champignons snijden
en bruin bakken met wat peper.
Zet het even aan kant
De gemarineerde karbonaadjes ondertussen mooi bruin en gaar bakken.
Lenteui en peterselie klein snijden
Als de snijbonen bijna gaar zijn kook het vocht wat in, zet het vuur hoger
Champignons erbij en de helft van het tauge bak je even mee
ook het grootste gedeelte van de andere verse kruiden.
De rest strooi je op je bordje over de groente en vlees en strooi wat sesamzaad over het vlees en de groente
MMMM eet smakelijk
Maak jouw eigen website met JouwWeb