Het is geen moeilijke maaltijd maar je heb wel veel nodig aan kruiden om het succesvol te maken.

Het is een gerecht  uit de Indiase keuken.

De meeste gedroogde kruiden heb je wel in huis.

Als ik zeg komijnzaad en je heb djintan in huis is dat het zelfde ,is alleen de benaming voor de Indonesische keuken. 

Waar ook veel gebruikt word gemaakt van koriander en korianderzaad.

Maar een curry word super lekker van de Boemboe die je maakt en de kokosmelk die het romig maakt.

Voor de boemboe doe alles in een mengkom en haal er de  staafmixer door .



250 gr.Kipdijfilet;

die kruid ik met peper, Garam massala  (Ik heb van Jonnie Boer ,is wel een hele lekkerre) en kurkuma

Plaats dit een paar uur in de koelkast


Kruiden voor de boemboe

 

2 lepels tomatenpuree

2 lepels zonnebloemolie

2 lepels geraspte kokos

1 eetlepel garam marsala

halve theelepel komijnzaad

theelepel  korianderzaad

1 rode peper

 stukje gember van ongeveer 2 cm

2 tenen knoflook

Dit alles bij elkaar mixen met de staafmixer

Snijd een half bosje verse koriander  fijn en doe dit er als laatse toevoegen


afmaken met;

1 rode ui

kikkererwten

pakje kokosmelk

paar lepels amandelschaafsel of cashew noten

koriander blaadjes  gesneden 

 rode peper plakjes

raita



de Boemboe


We hebben alles klaarstaan het is wel zo belangrijk ,om niet onder het koken nog te zoeken.

Oven verwarmen voor het naanbrood hoeft maar een paar minuten in de oven 

Olijfolie in de pan en de gekruide  kipdijfilet bakken

Ui snijden en erbij meebakken

Als het mooi gekleurd is de boemboe er bij en even mee laten bakken

Kokosmelk erbij laat even doorkoken...je kunt ook de helft vervangen door Grikese yoghurt als je kokos melk te overheersend vind

De kikkererwten na goed gespoeld te hebben als je een blik hebt kan er ook bij

 laat alles goed doorwarmen

de kipkorma is klaar ,we gaan lekker eten

Op je bord nog amandelschaafsel erop Spaanse peper en koriander

Lepel van die lekkere raita erop ..smullen maar

 








Maak jouw eigen website met JouwWeb