Het is geen moeilijke maaltijd maar je heb wel veel nodig aan kruiden om het succesvol te maken.
Het is een gerecht uit de Indiase keuken.
De meeste gedroogde kruiden heb je wel in huis.
Als ik zeg komijnzaad en je heb djintan in huis is dat het zelfde ,is alleen de benaming voor de Indonesische keuken.
Waar ook veel gebruikt word gemaakt van koriander en korianderzaad.
Maar een curry word super lekker van de Boemboe die je maakt en de kokosmelk die het romig maakt.
Voor de boemboe doe alles in een mengkom en haal er de staafmixer door .
250 gr.Kipdijfilet;
die kruid ik met peper, Garam massala (Ik heb van Jonnie Boer ,is wel een hele lekkerre) en kurkuma
Plaats dit een paar uur in de koelkast
Kruiden voor de boemboe
2 lepels tomatenpuree
2 lepels zonnebloemolie
2 lepels geraspte kokos
1 eetlepel garam marsala
halve theelepel komijnzaad
theelepel korianderzaad
1 rode peper
stukje gember van ongeveer 2 cm
2 tenen knoflook
Dit alles bij elkaar mixen met de staafmixer
Snijd een half bosje verse koriander fijn en doe dit er als laatse toevoegen
afmaken met;
1 rode ui
kikkererwten
pakje kokosmelk
paar lepels amandelschaafsel of cashew noten
koriander blaadjes gesneden
rode peper plakjes
raita
de Boemboe
We hebben alles klaarstaan het is wel zo belangrijk ,om niet onder het koken nog te zoeken.
Oven verwarmen voor het naanbrood hoeft maar een paar minuten in de oven
Olijfolie in de pan en de gekruide kipdijfilet bakken
Ui snijden en erbij meebakken
Als het mooi gekleurd is de boemboe er bij en even mee laten bakken
Kokosmelk erbij laat even doorkoken...je kunt ook de helft vervangen door Grikese yoghurt als je kokos melk te overheersend vind
De kikkererwten na goed gespoeld te hebben als je een blik hebt kan er ook bij
laat alles goed doorwarmen
de kipkorma is klaar ,we gaan lekker eten
Op je bord nog amandelschaafsel erop Spaanse peper en koriander
Lepel van die lekkere raita erop ..smullen maar
Maak jouw eigen website met JouwWeb