Dit is comfortfood van de bovenste orde  room, roomboter en kaas ..Soms maak ik een vette maaltijd hooguit 1 keer in de week , gezonder is gewoon veel groente zonder alle room.

 

Maar het is zo lekker ...normaal bind ik deze saus ..nu niet daardoor loopt de saus wat uit

Maar dat geeft niet de smaak is super.

 

Er zit in ieder geval genoeg groente in om het nog gezond te maken.

 


Wat hebben we nodig voor 2 personen

2 courgettes

400 gram garnalen

150 gram champignons

200gram verse spinazie

zwarte peper

olijfolie

roomboter 

oregano

geraspte mozzarella of een bol mozzarella

 

Voor de Alfredosaus ;

100gram roomboter

200gram slagroom

4 tenen knoflook

50 gram geraspte mozzarella

witte peper


Ik doe als allereerste alles klaar zetten  .

 Dan de spinazie wokken doe in een kom en zet het apart.

De champignons in plakken snijden en bakken in een klont roomboter .

peper en oregano er over  strooien

De courgettes plakken snijden met de mandoline

en grillen in de grilpan met wat olijfolie knoflookpoeder en uienpoeder

Doe dit in porties.

Bak de garnalen heel even in de olijfolie met peper knoflookpoeder en uienpoeder en  oregano erover .

 

Oven voorverwarmen 200 graden

ovenschaal invetten

 

Nu de Alfredosaus klaar maken .

Boter smelten de saus moet wit blijven pas op dat het niet verbrand.

knoflook even mee laten aanfruiten.

room erbij de geraspte kaas en peper .

Blijf goed roeren en laat het even een beetje inkoken.

 

We gaan de schaal opmaken

Eerst wat saus in de schaal de gebakken  champignons erop

courgette plakken er bovenop

 



Knijp de spinazie goed uit en leg deze er bovenop.

Saus erover 

Laag courgette  en dan de garnalen  erboven op.



De laatste saus erover  en strooi nog de geraspte mozzarelle over de schotel

Ik had nog een restant Ricotta die heb ik er ook op gelegd.

De schaal kan de oven in ongeveer 20 minuten.

En daarna lekker eten!!

Alles is gewoon op gegaan  .






Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.