Dit is comfortfood van de bovenste orde room, roomboter en kaas ..Soms maak ik een vette maaltijd hooguit 1 keer in de week , gezonder is gewoon veel groente zonder alle room.
Maar het is zo lekker ...normaal bind ik deze saus ..nu niet daardoor loopt de saus wat uit
Maar dat geeft niet de smaak is super.
Er zit in ieder geval genoeg groente in om het nog gezond te maken.
Wat hebben we nodig voor 2 personen
2 courgettes
400 gram garnalen
150 gram champignons
200gram verse spinazie
zwarte peper
olijfolie
roomboter
oregano
geraspte mozzarella of een bol mozzarella
Voor de Alfredosaus ;
100gram roomboter
200gram slagroom
4 tenen knoflook
50 gram geraspte mozzarella
witte peper
Ik doe als allereerste alles klaar zetten .
Dan de spinazie wokken doe in een kom en zet het apart.
De champignons in plakken snijden en bakken in een klont roomboter .
peper en oregano er over strooien
De courgettes plakken snijden met de mandoline
en grillen in de grilpan met wat olijfolie knoflookpoeder en uienpoeder
Doe dit in porties.
Bak de garnalen heel even in de olijfolie met peper knoflookpoeder en uienpoeder en oregano erover .
Oven voorverwarmen 200 graden
ovenschaal invetten
Nu de Alfredosaus klaar maken .
Boter smelten de saus moet wit blijven pas op dat het niet verbrand.
knoflook even mee laten aanfruiten.
room erbij de geraspte kaas en peper .
Blijf goed roeren en laat het even een beetje inkoken.
We gaan de schaal opmaken
Eerst wat saus in de schaal de gebakken champignons erop
courgette plakken er bovenop
Knijp de spinazie goed uit en leg deze er bovenop.
Saus erover
Laag courgette en dan de garnalen erboven op.
De laatste saus erover en strooi nog de geraspte mozzarelle over de schotel
Ik had nog een restant Ricotta die heb ik er ook op gelegd.
De schaal kan de oven in ongeveer 20 minuten.
En daarna lekker eten!!
Alles is gewoon op gegaan .
Reactie plaatsen
Reacties