Als je echt gezond en goed wil eten hoort daar ook een shaksuka in je menu lijst te staan
Ik heb nu deze groene shaksuka gemaakt ,ik heb nog veel spinazie in huis.het is ook superlekker
lekker als lunch .genoeg eiwtten
Shaksuka is een gerecht uit het Midden Oosten .Yotam Ottolengi heeft het populair gemaakt
wat heb je nodig voor 1 persoon
150 gram spinazie
prei anders stukje courgette
halve sjalot
2 tenen knoflook
1 halve groene Spaanse peper
1 kleine paprika
2 eieren
basilicum
1 flinke theelepel berberkruiden ( Verstegen) heb je het niet neem dan ;
komijnpoeder, kaneelpoeder, paprikapoeder ,fenegriek,peper,korinaderzaad nootmuskaat en een snuf kruidnagel
peper uit de molen voor op de eieren
Olijfolie
Olijfolie in de pan gesneden peper, knoflook en sjalot in de pan aan fruiten.
paprika fijn gesneden erbij en de prei
even deksel op de pan en laten garen
En hand voor hand de spinazie erbij tot het slinkt.
2 holletjes maken in de spinazie , beetje olijfolie erin en èèn voor èèn het ei in de kuiltjes.
Peper uit de molen erover en klein gesneden baslicum erover.
Vuur half hoog, deksel op de pan tot eieren gaar zijn .
En dan kunnen we opscheppen en genieten van een lekkere lunch.
Reactie plaatsen
Reacties