Als je echt gezond en goed wil eten hoort daar ook een shaksuka in je menu lijst te staan

Ik heb nu deze groene shaksuka gemaakt ,ik heb nog veel spinazie in huis.het is ook superlekker

lekker als lunch .genoeg eiwtten 

Shaksuka is een gerecht uit het Midden Oosten .Yotam Ottolengi heeft het populair gemaakt


wat heb je nodig voor 1 persoon

 

150 gram spinazie

prei anders stukje courgette

halve sjalot

2 tenen knoflook

1 halve  groene Spaanse peper

1 kleine paprika

2 eieren

basilicum

1 flinke theelepel berberkruiden ( Verstegen) heb je het niet neem dan ;

komijnpoeder, kaneelpoeder, paprikapoeder ,fenegriek,peper,korinaderzaad  nootmuskaat en een snuf kruidnagel

peper uit de molen voor op de eieren

Olijfolie

 


Olijfolie in de pan gesneden peper, knoflook en sjalot in de pan aan fruiten.

paprika fijn gesneden erbij en de prei

even deksel op de pan en laten garen

En hand voor hand de spinazie erbij tot het slinkt.

2 holletjes maken in de spinazie , beetje olijfolie erin en èèn voor èèn het ei in de kuiltjes.

Peper uit de molen erover en klein gesneden baslicum erover.

Vuur half hoog, deksel op de pan tot eieren gaar zijn .

En dan kunnen we opscheppen en genieten van een lekkere lunch.

 



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb