Gado gado met sàte en die pindasaus heerlijk. Niet elke week eten, Khb kan  het net 

Het is een Indonesische salade  er zit altijd een koolsoort bij ,ik had bloemkool ei en verscheidene grooente wat je lekker vind en pindasaus hoort er echt bij..

Tofu kan ook nog ..ik had het niet en in corona tijd ga je niet vooor 1 ding naar de winkel

Ik had veel zin in sate..

 

Het is eigenlijk heel gezond ,het vult goed

 

 


Wat hebben we nodig voor 2 personen.

Eigenlijk de groente die je zelf lekker vind of wat je over heb

En je kunt het elke keer anders maken.

 

150 gram spercieboontjes

2 ons bloemkool

bakje tauge

handjes wortels of  spitskool

stuk komkommer

2 eieren

halve paprika

lente ui

 

pindasaus

satè

 

Groente voorkoken zoals boontjes wortels en bloemkool

daarna laat afkoelen.

Spitskool of Chinese kool even wokken, ik vind het lekker met wat kerriepoeder en peper.

Tauge even kokend water over heen gieten en weer af laten koelen.

Komkommer in plakjes snijden en wil je tomaatjes en paprika alleen maar snijwerk

eieren hard koken een minuut of 7.

Als je het maakt voor een grote groep kun je het verdelen op schalen , voor ons tweetjes maak ik een bordje op.





Het is winter en de sate staat te bakken op een grilletje onder de wasemkap

pindasaus is klaar .

Doe wat pindasaus over de groente  ei erop leggen.

satè  gaar en mooi bruin leg ook op de bordjes, pindasaus erover  wat gesneden lenteui erover en sesamzaadjes.

Of je neemt kipvleugels marineer ze en bak in airfryer of oven .

 






Mey kipkluifjes ook erg lekker ..eerst even goed marineren