Ik heb het nog nooit gemaakt ook niet in de periode dat ik gewoon zout kon nemen ,

dus hoe het echt smaakt weet ik niet en kan ik niet beoordelen .

Ik ga dit maken en het moet lekker zijn voor mij en mijn man..

Dus ik ga ontzettend mijn best doen.

Je kunt het maken van kipfilet of zoals ik van biefstuk

De vele lepels sojasaus die vergeten we die er in moet, dat is zo ontzettend zout.

Ook in de zoutarme zit nog meer als 9 gr zout  p.100 ml..maar er zouden 8 eetlepels in moeten.

Dat is veel te veel..laten we helemaal links liggen

 

Oke ik ga beginnen  voor 2 personen 

 


1 pond biefstuk

3 eetlepels mirin (zoete Japanse rijstazijn)

4 lepels rijstwijn 

2 lepels ketjap

1 stuk gember van 2 cm

1 Spaanse peper

knoflookpoeder

lente ui

sesamzaadjes

sate stokjes.



Ketjap ,rijstwijn  mirin  en knoflookpoeder bij elkaar en de gember en Spaanse peper heel fijn snijden en kan ook erbij, dan hebben we een lekkere marinade.

Zet de helft van de marinade apart.

Vlees in niet te grote blokjes snijden en laat het een paar uur marineren.

Stokjes in water weken ,verbranden ze niet in de hete grilpan.

In de zomer kunnen ze lekker op de BBQ.

Grilpan op het vuur ,het gaat vliegensvlug zorg dat de lenteui gesneden is dat alles klaar staat, en de tafel gedekt .

Zorg dat de pan heet is en dan kan het vlees in de pan ,vlug om en om draaien ,kwast het vlees een keer in met de marinade tijdens het bakken.

 

Vlees kan op het bord , druppel er wat marinade over sesamzaadjes erop Spaanse peper en lenteui.

 

Lekker met rijst 

Wij aten het met gado gado een Indonesische  salade met veel groente en ei

 









Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb