Laat ik eens wat anders proberen met asperges ..

We kunnen de traditionele  versies en die zijn heerlijk hoor , maar als je bijna 2 keer in de week asperges eet wil je ook wel eens wat anders uit proberen .

Dat is op deze  wijze dan gebeurd.

Een saus waar we zelf de curry van maken het is simpel .

Makkelijk als je een vijzel heb of een staafmixer met hakselaar.

Maak eerst de curry


Wat hebben we nodig  voor 2 personen; 

1 pond asperges

1 a 2 courgettes

1 klein blikje tomatenketchup

half pakje gezeefde tomaten

half pakje kokoksmelk

citroensap

1 ui

2 tenen knoflook


Voor de curry;

3 rode pepers

1 teen knoflook

stukje gember

1 stengel citroengras 

rasp van citroen

2 eetlepels citroensap

1 theelepel komijn

1 theelepel korianderzaad

3 stengels lenteui

2 a 3 lepels olijfolie


Stengel citroengras snijd ik in stukken van een paar cm.

gember de schil eraf .

Doe alles in de vijzel keukenmachine of hakselaar en maal tot een pasta.



Saus maken;

Ui en knoflook heel fijn snijden en fruiten in olijfolie ,laat het zachtjes garen

tomatenpuree  en gezeefde tomaten erbij 

Laat het even aan de kook komen ik deed driekwart  van de  currypasta er door heen roeren.

Het laatste gedeelte deed ik op de zalmfilet.

Ook dit weer even goed doorroeren en de kokokosmelk erbij...doe nog wat extra citroensap erbij erbij voor de smaak

 

Courgette snijden met de spirellisnijder tot spaghettini

Asperges schillen en harde onderkanten eraf halen ..of geschilde asperges kopen.

en koken tot ze gaar zijn!

Uit de pan halen en doormidden snijden.

Vis of vlees bakken.

 

Courgettini in de pan saus ,en even goed ronddraaien in de saus

Asperges er bovenop leggen.

wat lenteui erover strooien .

Dit hoeft maar een paar minuten

Zalm is klaar we gaan eten .

Ik maak dan niet veel foto`s meer mijn eten koelt dan teveel af

Het valt niet mee om het netjes op te scheppen.

maar wat was het lekker .

En de zalm met deze pastasaus ...heerlijk!!

 







Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.