Laat ik eens wat anders proberen met asperges ..
We kunnen de traditionele versies en die zijn heerlijk hoor , maar als je bijna 2 keer in de week asperges eet wil je ook wel eens wat anders uit proberen .
Dat is op deze wijze dan gebeurd.
Een saus waar we zelf de curry van maken het is simpel .
Makkelijk als je een vijzel heb of een staafmixer met hakselaar.
Maak eerst de curry
Wat hebben we nodig voor 2 personen;
1 pond asperges
1 a 2 courgettes
1 klein blikje tomatenketchup
half pakje gezeefde tomaten
half pakje kokoksmelk
citroensap
1 ui
2 tenen knoflook
Voor de curry;
3 rode pepers
1 teen knoflook
stukje gember
1 stengel citroengras
rasp van citroen
2 eetlepels citroensap
1 theelepel komijn
1 theelepel korianderzaad
3 stengels lenteui
2 a 3 lepels olijfolie
Stengel citroengras snijd ik in stukken van een paar cm.
gember de schil eraf .
Doe alles in de vijzel keukenmachine of hakselaar en maal tot een pasta.
Saus maken;
Ui en knoflook heel fijn snijden en fruiten in olijfolie ,laat het zachtjes garen
tomatenpuree en gezeefde tomaten erbij
Laat het even aan de kook komen ik deed driekwart van de currypasta er door heen roeren.
Het laatste gedeelte deed ik op de zalmfilet.
Ook dit weer even goed doorroeren en de kokokosmelk erbij...doe nog wat extra citroensap erbij erbij voor de smaak
Courgette snijden met de spirellisnijder tot spaghettini
Asperges schillen en harde onderkanten eraf halen ..of geschilde asperges kopen.
en koken tot ze gaar zijn!
Uit de pan halen en doormidden snijden.
Vis of vlees bakken.
Courgettini in de pan saus ,en even goed ronddraaien in de saus
Asperges er bovenop leggen.
wat lenteui erover strooien .
Dit hoeft maar een paar minuten
Zalm is klaar we gaan eten .
Ik maak dan niet veel foto`s meer mijn eten koelt dan teveel af
Het valt niet mee om het netjes op te scheppen.
maar wat was het lekker .
En de zalm met deze pastasaus ...heerlijk!!
Reactie plaatsen
Reacties