Eeen hartverwarmend soepje  voor een kille regendag , ook lekker met een zonneschijntje hoor .

Eet het als lunchsoep of alsmaaltijdsoep .

Veel groenten zitten erin supergezond.

Kikkererwten omdat peulvruchten vol zitten met vezels en ijzer .

Het zijn goede koolhydraten en ik vind dat je toch wel 2 keer in de week peulvruchten kunt eten. Ik doe het zelf wel.

Kikkererwten kun je roosteren of humus van maken.

Ook lekker in salades...maar vandaag in mijn soep.



Wat hebben we nodig voor 4 pers.

6 puntpaprika`s

3 a 4 ons kipdijfilet

1 ui

4 tenen geroosterde knoflook

3 stengels bleekselderij

1 prei

1 winterwortel

1 blik tomaten

klein blikje tomatenpuree (Delmonte zonder zout)

1 blik kikkerwten

peterselie of munt

Griekse of Turkse volle yoghurt


Kruiden

naar smaak peper uit de molen.

1 eetlepel paprikapoeder

1 theelepel gerookte paprika

1 theelepel komijnzaad

1 theelepel korianderzaad

1 kaneelstokje

1 a 2 theelepels harissa of 1 spaanse peper

lavas

of 1 zoutarme kippenbouilontablet

olijfolie

munt gedroogde of vers

olijfolie


Als eerste gaan we 4 puntpaprika`s knoflook en ui roosteren in de oven op de bakplaat met bakpapier erop.

oven 200 graden

Ui in stukken snijden knoflookui bovenkantje eraf snijden en helemaal in de oven de velletjes erom laten zitten

Op alles een beetje olijfolie spuiten

20 minuten tot 30 minuten in de oven

Paprika`s mogen zwart blakeren, de velletjes  haal je er makkelijk af als het is afgekoeld.

 

Kip bestrooien met peper en paprikapoeder

bakken in de soeppan in olijfolie

groenten allemaal snijden

Is het vlees bruin gebakken de wortel , bleekselderij en prei

erbij en even mee laten bakken.

ui en knoflook erbij...nu wel de velletjes eraf van de knoflook.

En de geroosterde paprika`s die van vel en zaden zijn ontdoen die ook even snijden

Alles goed omroeren.

Tomatenpuree en blik tomaten erbij ,ondertussen water koken of als je bouillon heb nog beter.

Water en bouillon toevoegen  en alle kruiden ..ook naar smaak  natuurlijk.

Laat het een half uurtje tot 45 minuten koken tot alles gaar is

Kip en kaneelstokje eruit.

De  soep kan nu met de staafmixer  gepureerd worden

De andere 2 puntpaprika`s  nu in kleine reepjes snijden

De gepueerde soep  weer aan de kook laten komen de paprika in de soep 

laten garen.

Ondertussen  het kippenvlees in kleine stukken plukken

Kikkerwten  in het vergiet en heel lang uitspoelen met koud water

het meeste zout is er nu uit

Alles kan nu in de soep..nog even testen of hij  goed op smaak is

Soep in de diepe borden , peterselie of munt erover en een grote lepel Yoghurt ..probeer maar het is echt lekker.

En nu lekker genieten ervan

 






Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb