Eeen hartverwarmend soepje voor een kille regendag , ook lekker met een zonneschijntje hoor .
Eet het als lunchsoep of alsmaaltijdsoep .
Veel groenten zitten erin supergezond.
Kikkererwten omdat peulvruchten vol zitten met vezels en ijzer .
Het zijn goede koolhydraten en ik vind dat je toch wel 2 keer in de week peulvruchten kunt eten. Ik doe het zelf wel.
Kikkererwten kun je roosteren of humus van maken.
Ook lekker in salades...maar vandaag in mijn soep.
Wat hebben we nodig voor 4 pers.
6 puntpaprika`s
3 a 4 ons kipdijfilet
1 ui
4 tenen geroosterde knoflook
3 stengels bleekselderij
1 prei
1 winterwortel
1 blik tomaten
klein blikje tomatenpuree (Delmonte zonder zout)
1 blik kikkerwten
peterselie of munt
Griekse of Turkse volle yoghurt
Kruiden
naar smaak peper uit de molen.
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel gerookte paprika
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel korianderzaad
1 kaneelstokje
1 a 2 theelepels harissa of 1 spaanse peper
lavas
of 1 zoutarme kippenbouilontablet
olijfolie
munt gedroogde of vers
olijfolie
Als eerste gaan we 4 puntpaprika`s knoflook en ui roosteren in de oven op de bakplaat met bakpapier erop.
oven 200 graden
Ui in stukken snijden knoflookui bovenkantje eraf snijden en helemaal in de oven de velletjes erom laten zitten
Op alles een beetje olijfolie spuiten
20 minuten tot 30 minuten in de oven
Paprika`s mogen zwart blakeren, de velletjes haal je er makkelijk af als het is afgekoeld.
Kip bestrooien met peper en paprikapoeder
bakken in de soeppan in olijfolie
groenten allemaal snijden
Is het vlees bruin gebakken de wortel , bleekselderij en prei
erbij en even mee laten bakken.
ui en knoflook erbij...nu wel de velletjes eraf van de knoflook.
En de geroosterde paprika`s die van vel en zaden zijn ontdoen die ook even snijden
Alles goed omroeren.
Tomatenpuree en blik tomaten erbij ,ondertussen water koken of als je bouillon heb nog beter.
Water en bouillon toevoegen en alle kruiden ..ook naar smaak natuurlijk.
Laat het een half uurtje tot 45 minuten koken tot alles gaar is
Kip en kaneelstokje eruit.
De soep kan nu met de staafmixer gepureerd worden
De andere 2 puntpaprika`s nu in kleine reepjes snijden
De gepueerde soep weer aan de kook laten komen de paprika in de soep
laten garen.
Ondertussen het kippenvlees in kleine stukken plukken
Kikkerwten in het vergiet en heel lang uitspoelen met koud water
het meeste zout is er nu uit
Alles kan nu in de soep..nog even testen of hij goed op smaak is
Soep in de diepe borden , peterselie of munt erover en een grote lepel Yoghurt ..probeer maar het is echt lekker.
En nu lekker genieten ervan
Reactie plaatsen
Reacties