Vandaag een viswinkel gevonden die op donderdag een "buitenlanlandse vis markt" heeft in het magazijn..
Vis in kratten met ijs , zelf uitzoeken geen filetjes en thuis schoonmaken.
Flinke tas met vis meegenomen zalmmoten inktvissen scharretjes makrelen..Lekker
Alles schoongemaakt ...door manlief en het meeste is de diepvries in gegaan op 2 pijlinktvisssen na en een moot zalm voor morgen.
Een hele grote pijlinktvis ligt in de diepvries daar maak ik binnenkort calamarisringen van
Maar nu 2 pijlinktvissen om te vullen
Ik maak er een lekkere romige bloemkoolpuree bij en peultjes.
In 1 eetlepel peultjes zit 2.2 g koolhydraten en is 15 calorieren
Wat hebben we nodig voor 2 personen inktvis om te vullen
2 pijlinktvissen
halve rode ui
2 tenen knoflook
1 ons witvis
1 ei
chilipeper
lenteui
thym
citroensap
olijfolie
2 coctailprikkers
Tomatensaus
1 halve rode ui
2 tenen knoflook
klein blikje tomatenpuree (delmonte)
half blik tomaten
half glas rode wijn
2 theelepels oregano
kaneelpoeder
zwarte peper
verse basilicum
verse thym
Inktvis schoonmaken kop eraf en alles binnen in moet eruit, inktvel eraf trekken goed spoelen en drogen met keukenpapier.
Eerst de tomatensaus maken.
ui knoflook fijn snijden en in olijfolie aan fruiten tomatenpuree half blik tomaten de wijn en kruiden bij elkaar laat het aan de kook komen en een half uur met de deksel erop laten pruttelen
Voor de vulling;
ui met knoflook zacht laten worden in olijfolie
stukje kabeljauw (ik had hier diepvriesvis voor of koolvis) in kleine stukjes snijden
in de hakselaar van je staafmixer doen of in de keukenmachine
zacht gebakken ui met knoflook erbij
het ei
citroensap
peper
thym
Maal het helemaal fijn.
Met een kleine lepel de inktvis vullen ..Niet te erin stoppen veel de inktvis zwelt op in de oven
met een coctailprikker vastzetten
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Tomatensaus in de ovenschaal en de inktvis erop leggen .
Peper erover citroensap en flinke scheut olijfolie erovre nog wat verse basilicum.
De schaal kan de oven in voor een kwartier.
Niet te lang want dan word de inktvis taai.
De tentakels bak ik in olijfolie met knoflook en chilipeper
Reactie plaatsen
Reacties