Vandaag een viswinkel gevonden die op donderdag een "buitenlanlandse vis markt" heeft in het magazijn..

Vis in kratten met ijs , zelf uitzoeken geen filetjes  en thuis schoonmaken.

Flinke tas met vis meegenomen zalmmoten inktvissen scharretjes makrelen..Lekker 

Alles schoongemaakt ...door manlief en het meeste is de diepvries in gegaan op 2 pijlinktvisssen na en een moot zalm voor morgen.

Een hele grote pijlinktvis ligt in de diepvries daar maak ik binnenkort calamarisringen van

Maar nu 2 pijlinktvissen om te vullen 

Ik maak er een lekkere romige bloemkoolpuree bij en peultjes.

In  1 eetlepel  peultjes zit 2.2 g koolhydraten en is 15 calorieren

Wat hebben we nodig voor 2 personen inktvis om te vullen

 

2 pijlinktvissen

halve rode ui

2 tenen knoflook

1 ons witvis

1 ei

chilipeper

lenteui

thym

citroensap

olijfolie

2 coctailprikkers

 



Tomatensaus

 

1 halve rode ui

2 tenen knoflook

klein blikje tomatenpuree (delmonte)

half blik tomaten

half glas rode wijn

2 theelepels oregano

kaneelpoeder

zwarte peper

verse basilicum

verse thym

 


Inktvis schoonmaken kop eraf en alles binnen in moet eruit, inktvel eraf trekken goed spoelen en drogen met keukenpapier.

Eerst de tomatensaus maken.

ui knoflook fijn snijden en in olijfolie aan fruiten tomatenpuree half blik tomaten de wijn en kruiden bij elkaar laat het aan de kook komen en een half uur met de deksel erop laten pruttelen



Voor de vulling;

ui met knoflook zacht laten worden in olijfolie

stukje kabeljauw (ik had hier diepvriesvis voor of koolvis) in kleine stukjes snijden 

in de hakselaar van je staafmixer doen of in de keukenmachine

zacht gebakken ui met knoflook erbij

het ei

citroensap

peper

thym 

Maal het helemaal fijn. 

Met een kleine lepel de inktvis vullen ..Niet te erin stoppen veel de inktvis zwelt op in de oven

met een coctailprikker vastzetten 



Oven voorverwarmen op 180 graden.

Tomatensaus  in de ovenschaal en de inktvis erop leggen .

Peper erover citroensap en flinke scheut  olijfolie erovre nog wat verse basilicum.

De schaal kan de oven in voor een kwartier.

Niet te lang want dan word de inktvis taai.

De tentakels bak ik in olijfolie met knoflook en chilipeper








Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb