Een recept naar een idee van Yotam Ottolenghi aangepast door mij .

Maar wat is lamsvlees toch ontzettend lekker en mals als je het goed laten garen 

Ik koop mijn lamsvlees altijd bij de Marokaanse of Turkse slager.

Vers en een stuk goedkoper

Je moet er wel even de tijd voor nemen als je dit wil maken,krijg je eters dan zal dit heel succesvol zijn als je dit lamsgerecht voorzet.


Wat heb je nodig ik begin met de marinade voor 2 personen.;

Voor 4 stuk lamsbout  (6 ons vlees met bot)

 

3 tenen knoflook

1 ui

stukje verse gember 1a 2  cm.

1 theelepel pul biber chilivlokken

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel korianderzaad

anderhalve theelepel paprikapoeder

halve theelepel kurkuma

mespunt kruidnagelpoeder

zwarte paper

80 ml Griekse yoghurt

 

Snijd verse kruiden klein en doe alles bij elkaar in keukenmachine of staafmixer en maak er een mooie gladde massa van.

Smeer de lamsbout ermee in en laats voor minimaal 3 uur in de koelkast

 



Voor de lamsbout;

Paar lepels olie zonnebloem of olijfolie

1 klein blikje tomatenpuree van Delmonte

3 tomaten

1 ui

3 tenen knoflook

1 kaneelstokje

2 lepels appel of wijnazijn.

1 Turkse of Spaans rode peper

250 ml kippenbouillon

1 pakje kokosmelk

blikje kikkererwten

 


salsa

3 smaaktomaten

lente ui 2 stuks

basilicum 

citroensap 

Oven voorverwarmen op 170 graden (hete luchtoven)

Een braadpan met deksel voor het gerecht.

Ui knoflook in de olie zacht aan bakken

tomaten erbij en de tomatenpuree laat het een paar minuten goed doorbakken

de bouillon erbij en het kaneelstokje.

Als het kookt ,het vlees met alle marinade in de bouillon.

Draai even de  lamsboutjes om alles mengt zich dan .

Plaats de pan met deksel in de oven   voor 2 uur

Kijk het na een uurtje even na ..misschien moet er nog wat bouillon bij.




Als het vlees gaar is haal het uit de pan en doe er de kokosmelk  en kikkererwten bij (spoel ze wel goed af met koud water)

Zet de pan op het vuur en roer het goed door,  het vlees kan er weer bij.

Nu de salsa maken of je heb hem misschien al eerder gemaakt 

Tomaat in kleine stukjes snijden net als lenteui en basilicum

doe er een halve citroen boven uitknijpen..wat zwarte peper erover en even door elkaar scheppen

Vlees met saus  op schaal leggen en daar bovenop de salsa .

Eet smakelijk.




Maak jouw eigen website met JouwWeb