Bloemkool favoriete groente ,ook deze is weer  lekker .

Ik maak vaker bloemkoolsteaks of geroosterde bloemkool  uit de oven ..simpel en lekker

Ik ben de Ottolengi recepten langs gegaan en deze leek me wel lekker om te maken

Hoewel ik er mijn eigen draai er aan gegegeven heb.

Het is een hele andere yoghurtsaus geworden en ik rooster bloemkool in de oven en niet in de koekenpan wat in het originele recept is beschreven

Ik maak de salsa en de  bloemkoolcrème ruim van tevoren `s morgens al ,het kan een avond van tevoren

 


Wat hebben we nodig ;

1 bloemkool

uienpoeder

knoflookpoeder

witte peper

paprikapoeder

thym 

olijfolie

 

 

Voor de salsa; 

flinke hand walnoten

1 lepel uitgelekte en ontzilte kappertjes

 klein bosje peterselie

rasp van halve citroen

1 eetlepel witte  balsamico azijn

halve theelepel chilivlokken

2 lepels olijfolie

 

 

bloemkoolcrème;

kwart bloemkool roosjes van bloemkool

1 eetlepel tahin

3 lepels Griekse of Turkse yoghurt

2 a 3 eetlepels citroensap

peterselie

peper 

halve theelepel chilivlokken



Snijd vanuit het midden van de bloemkool de bloemkoolsteaks zo krijg je 4 steaks de rest kun je ook roosteren en doe wat roosjes in de pan die gaan we koken voor de saus  .

De bloemkoolsteaks leg  ik op een bord en dek af, die komt vanavond weer tevoorschijn

Bloemkoolroosjes gaar koken.

 

 

Nu de salsa

1 lepel kappertjes die erg zout zijn ,in een zeef onder de koude kraan spoelen en even in een bakje met water weg zetten ,zeven en nog een keer in  water zetten ..daarna zeven en even droogdeppen met keukenpapier...Het meeste zout is er uit,

Wil je strenger zoutarm eten laat ze dan weg.

Walnoten roosteren in een droge koekenpan.

zijn ze mooi gekleurd uit de pan in een schaal en verkruimelen.

In het pannetje de olijfolie erin en de kappertjes even bakken tot ze openspringen

Gelijk in een hitte bestendig schaaltje doen ik heb geproefd en proefde geen zoute smaak, het ruikt naar mosterd.

strooi gelijk de chilivlokken erbij.

Is de olie afgekoeld de rest van de kruiden de walnoten de balsamicoazijn erbij

Zet het afgedekt weg .

 

 

Bloemkool crème ;

De afgekoelde bloemkool  in de hakselaar van de staafmixer of keukenmachine. 

En ik voeg gelijk alles toe behalve de gesneden peterselie.

Mix alles goed door elkaar , op smaak kun je nog andere kruiden toevoegen.

Zet dit weg in de koelkast. 

 

Oven voorverwarmen op 200 graden

bakpapier op de plaat .

bloemkoolsteaks en de rest van de bloemkool erop .

Doe paprikpoeder ,knoflookpoeder uienpoeder en peper met olijfolie bij elkaar

roer goed door en kwast de bloemkool er mee in

De ovenplaat gaat voor een half uur de oven in.

Houd het wel in de gaten ,elke oven is anders.

 

Bord opmaken;

De bloemkoolcrème  smeer je uit op het bord.

Daarboven op de warme bloemkoolsteak. 

Strooi er de salsa overheen.

Eet smakelijk.

 

Wij aten het met pikante garnalen

 









Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb