Bloemkool favoriete groente ,ook deze is weer lekker .
Ik maak vaker bloemkoolsteaks of geroosterde bloemkool uit de oven ..simpel en lekker
Ik ben de Ottolengi recepten langs gegaan en deze leek me wel lekker om te maken
Hoewel ik er mijn eigen draai er aan gegegeven heb.
Het is een hele andere yoghurtsaus geworden en ik rooster bloemkool in de oven en niet in de koekenpan wat in het originele recept is beschreven
Ik maak de salsa en de bloemkoolcrème ruim van tevoren `s morgens al ,het kan een avond van tevoren
Wat hebben we nodig ;
1 bloemkool
uienpoeder
knoflookpoeder
witte peper
paprikapoeder
thym
olijfolie
Voor de salsa;
flinke hand walnoten
1 lepel uitgelekte en ontzilte kappertjes
klein bosje peterselie
rasp van halve citroen
1 eetlepel witte balsamico azijn
halve theelepel chilivlokken
2 lepels olijfolie
bloemkoolcrème;
kwart bloemkool roosjes van bloemkool
1 eetlepel tahin
3 lepels Griekse of Turkse yoghurt
2 a 3 eetlepels citroensap
peterselie
peper
halve theelepel chilivlokken
Snijd vanuit het midden van de bloemkool de bloemkoolsteaks zo krijg je 4 steaks de rest kun je ook roosteren en doe wat roosjes in de pan die gaan we koken voor de saus .
De bloemkoolsteaks leg ik op een bord en dek af, die komt vanavond weer tevoorschijn
Bloemkoolroosjes gaar koken.
Nu de salsa
1 lepel kappertjes die erg zout zijn ,in een zeef onder de koude kraan spoelen en even in een bakje met water weg zetten ,zeven en nog een keer in water zetten ..daarna zeven en even droogdeppen met keukenpapier...Het meeste zout is er uit,
Wil je strenger zoutarm eten laat ze dan weg.
Walnoten roosteren in een droge koekenpan.
zijn ze mooi gekleurd uit de pan in een schaal en verkruimelen.
In het pannetje de olijfolie erin en de kappertjes even bakken tot ze openspringen
Gelijk in een hitte bestendig schaaltje doen ik heb geproefd en proefde geen zoute smaak, het ruikt naar mosterd.
strooi gelijk de chilivlokken erbij.
Is de olie afgekoeld de rest van de kruiden de walnoten de balsamicoazijn erbij
Zet het afgedekt weg .
Bloemkool crème ;
De afgekoelde bloemkool in de hakselaar van de staafmixer of keukenmachine.
En ik voeg gelijk alles toe behalve de gesneden peterselie.
Mix alles goed door elkaar , op smaak kun je nog andere kruiden toevoegen.
Zet dit weg in de koelkast.
Oven voorverwarmen op 200 graden
bakpapier op de plaat .
bloemkoolsteaks en de rest van de bloemkool erop .
Doe paprikpoeder ,knoflookpoeder uienpoeder en peper met olijfolie bij elkaar
roer goed door en kwast de bloemkool er mee in
De ovenplaat gaat voor een half uur de oven in.
Houd het wel in de gaten ,elke oven is anders.
Bord opmaken;
De bloemkoolcrème smeer je uit op het bord.
Daarboven op de warme bloemkoolsteak.
Strooi er de salsa overheen.
Eet smakelijk.
Wij aten het met pikante garnalen
Reactie plaatsen
Reacties