Ik neem een bos wortels , het zijn nog geen Hollandse want ze zijn nog erg dik

en ik snijd ze dan ook doormidden.

Zijn ze vlugger gaar en ik kan ze beter grillen .

 

Ik maak de yoghurtsaus van tevoren  dan is alles ingetrokken en op zijn lekkerst.

Ik heb ondertussen wat Ottolenghi recepten gemaakt ,en de tomaten met yoghurtsaus was top en de auberine met kerrieyoghurtsaus was top.

Dit is een eigen recept voor de pittige yoghurtsaus  en dit zal zeker lekker worden daar ben ik niet bang voor.

En de gegrilde wortels zullen er blij mee zijn die krijgen een smaakoppepper

 

150 gram  Griekse Yoghurt

1 Spaanse peper

kleine sjalot

2 tenen knoflook

1 lepel gesneden peterselie

1 lepel gesneden munt

2 lepels citroensap

1 lepel olijfolie

zwarte peper

1 lepel tahin



Snijd ui, pepertje   knoflook peterselie en munt heel klein ..pitjes van de peper kun je weggooien

En doe alle ingrediënten bij elkaar en zet een nachtje weg.


Wortels schoonmaken en koken tot bijna gaar met een paar tenen knoflook in het kookwater.

Zet een grilpan klaar.

Wortels afgieten en olijfolie in de pan bij de wortels en schud ze goed om zodat de wortels bedekt zijn met een  laagje olijfolie.

Zet de grilpan op hoog vuur.

Doe  de wortels in de grilpan   laat het wat verbranden...speel een beetje met je vuur of het wat lager of hoger moet ,

De wortels moeten niet  zwart worden. 



Ondertussen zet een schaal neer en spreid er de pittige yoghurtsaus over uit

Daarboven op komen de geblakerde hete wortels , strooi er nog wat peterselie over

En mijn vis uit de oven is ook klaar net als de peultjes ...

We gaan lekker eten.

En ik had het goed, het smaakt top deze combinatie





Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.