Ik neem een bos wortels , het zijn nog geen Hollandse want ze zijn nog erg dik
en ik snijd ze dan ook doormidden.
Zijn ze vlugger gaar en ik kan ze beter grillen .
Ik maak de yoghurtsaus van tevoren dan is alles ingetrokken en op zijn lekkerst.
Ik heb ondertussen wat Ottolenghi recepten gemaakt ,en de tomaten met yoghurtsaus was top en de auberine met kerrieyoghurtsaus was top.
Dit is een eigen recept voor de pittige yoghurtsaus en dit zal zeker lekker worden daar ben ik niet bang voor.
En de gegrilde wortels zullen er blij mee zijn die krijgen een smaakoppepper
150 gram Griekse Yoghurt
1 Spaanse peper
kleine sjalot
2 tenen knoflook
1 lepel gesneden peterselie
1 lepel gesneden munt
2 lepels citroensap
1 lepel olijfolie
zwarte peper
1 lepel tahin
Snijd ui, pepertje knoflook peterselie en munt heel klein ..pitjes van de peper kun je weggooien
En doe alle ingrediënten bij elkaar en zet een nachtje weg.
Wortels schoonmaken en koken tot bijna gaar met een paar tenen knoflook in het kookwater.
Zet een grilpan klaar.
Wortels afgieten en olijfolie in de pan bij de wortels en schud ze goed om zodat de wortels bedekt zijn met een laagje olijfolie.
Zet de grilpan op hoog vuur.
Doe de wortels in de grilpan laat het wat verbranden...speel een beetje met je vuur of het wat lager of hoger moet ,
De wortels moeten niet zwart worden.
Ondertussen zet een schaal neer en spreid er de pittige yoghurtsaus over uit
Daarboven op komen de geblakerde hete wortels , strooi er nog wat peterselie over
En mijn vis uit de oven is ook klaar net als de peultjes ...
We gaan lekker eten.
En ik had het goed, het smaakt top deze combinatie
Reactie plaatsen
Reacties