Nasi smaakt altijd lekker of je nu een uitgebreide nasitafel maakt of heel eenvoudig 

Met wat groente en vlees

 

Ik maak de bloemkoolrijst zelf; verser en veel voordeliger uit 1 grote bloemkool kan ik 3 porties nasi maken voor 2 personen.



Halve bloemkool ,

1 stang prei

1 spaanse peper 

1 ui

2 tenen knoflook

stukje gember 2 cm

halve rode paprika

lenteui

klein schaaltje diepvries doperwten

opotioneel vlees of restjes vlees

1 a 2 lepels citroensap

z/a ketjap 2 a 3 lepels

1 theelepel komijnzaad

eventueel nog sambal

zonnebloemolie 

sesamolie

pindasaus.



Maak eerst je bloemkoolrijst

Prei ,paprika Spaans peper ,ui en knoflook snijden in reepjes of fijn of grof hoe je het zelf lekker vind

.

 

Zonnebloemolie en sesamolie samen in een wokpan  even op hoog vuur .

Knoflook, gember met peper en ui wokken met eventueel sambal voor degene die van pittig houden.

Paprika  en prei erbij.

Roer alles goed door 

Roerbakken een minuut of 5.

champignonsals je die in huis heb ook lekker in plakjes erbij .

De bloemkoolrijst  kan nu in de pan en ook weer goed doorroeren..

Die bloemkool rijst is vlug gaar

Nog een snuf citroensap uitknijpen er boven en weer doorroeren

Ondertussen kun de je de eieren bakken  of vlees .

Bij rijst dus ook bloemkoolrijst kan van alles bij  denk aan kerrie telor ,paksoi ,gebakken garnalen enz 

 

Het is klaar we gaan lekker eten

 

 







Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.