Nasi smaakt altijd lekker of je nu een uitgebreide nasitafel maakt of heel eenvoudig
Met wat groente en vlees
Ik maak de bloemkoolrijst zelf; verser en veel voordeliger uit 1 grote bloemkool kan ik 3 porties nasi maken voor 2 personen.
Halve bloemkool ,
1 stang prei
1 spaanse peper
1 ui
2 tenen knoflook
stukje gember 2 cm
halve rode paprika
lenteui
klein schaaltje diepvries doperwten
opotioneel vlees of restjes vlees
1 a 2 lepels citroensap
z/a ketjap 2 a 3 lepels
1 theelepel komijnzaad
eventueel nog sambal
zonnebloemolie
sesamolie
pindasaus.
Maak eerst je bloemkoolrijst
Prei ,paprika Spaans peper ,ui en knoflook snijden in reepjes of fijn of grof hoe je het zelf lekker vind
.
Zonnebloemolie en sesamolie samen in een wokpan even op hoog vuur .
Knoflook, gember met peper en ui wokken met eventueel sambal voor degene die van pittig houden.
Paprika en prei erbij.
Roer alles goed door
Roerbakken een minuut of 5.
champignonsals je die in huis heb ook lekker in plakjes erbij .
De bloemkoolrijst kan nu in de pan en ook weer goed doorroeren..
Die bloemkool rijst is vlug gaar
Nog een snuf citroensap uitknijpen er boven en weer doorroeren
Ondertussen kun de je de eieren bakken of vlees .
Bij rijst dus ook bloemkoolrijst kan van alles bij denk aan kerrie telor ,paksoi ,gebakken garnalen enz
Het is klaar we gaan lekker eten
Reactie plaatsen
Reacties