De soep is lekker en ik had zo`n trek dat ik bijna vergat er een foto van te nemen.
Heel vlug eentje gemaakt en toen vlug de kom verder leeglepelen.
Ik nam nog een klein kommetje toe.
Er staat nu een betere foto.
Ik rooster alles van tevoren dan zijn de smaken intenser,
Ik kruid het ook dan zitten de smaken er al in.
Ook ui en knoflook rooster ik mee .
Verder is het een makkelijke lunchsoep waar verder niet veel in gaat ...simpel wel lekker.
1 hokkaido pompoen ...(of flespompoen)
1 ui
3 tenen knoflook
takjes rozemarijn
peper
flinke lepel ras el hanout (Marokaanse kruiden)
Olijfolie
zoutarme groente bouillontablet
flinke lepel mascarpone of creme frache
Oven voorverwarmen 180 graden
Pompoen wassen en in stukken snijden pitten en harige draden verwijderen.
knoflook en ui schillen .
ui in grove stukken snijden.
Rozemarijn takjes er tussen in leggen.
Bestrooi alles met peper en ras el hanout.
Olijfolie erover sprenkelen en met de handen alle groente met kruiden en olie masseren .
De plaat kan de oven in.
Na een half uur plaat met geroosterde groente eruit halen .
Alles kan in de pan water of bouillon erbij tot alles goed onder staat Bouillontabet erbij en even 5 minuten door laten koken.
Pan van het vuur ,staafmixer erdoor halen met de mascapone of crème frache voor het romige effect.
Op smaak misschien nog peper erbij .
En je lekkere lunchssoep is klaar.
En dan lekker eten...te lekker dat ik vergat foto`s te maken.
Tel 6.8 koolhydraten voor 1 kom soep...Die ligt dus laag.
Thaise Pompoensoep
Zelfde pompoen met andere kruiden;
1 Ui 2 tenen knoflook in de pan met een spaanse of turkse peper mag met pitjes.
stukje gember geschild en in stukken erbij in de olijfolie aanfruiten.
1 winterwortel in grove stukken erbij
pompoen wassen snijden pitten eruit en vlezige draden..
in grove blokken snijden.
pompoen in blokjes erbij.
Bouillon tot alles onder staat.
Sereh stengel in de pan.
2 theelepels kerrie.
1 theelepel kurkumma.
2 eetlepels citroensap.
koriander gedroogd of vers...voor mij dit keer gedroogd.
peper naar smaak .
1 groente bouillontablet zoutarm.
Alles bij elkaar en laten koken tot pompoen gaar is en andere groente.
Maak er een romige soep van en pureer de soep met een staafmixer.
Klein pakje kokosmelk erdoor roeren
Nog even door laten warmen ,lente ui er over op
Smakelijk eten met deze lekkere spicy pompoensoep
Reactie plaatsen
Reacties