Een niet moeilijk gerecht uit het kookboek Simpel van Ottolengi .
Het staat al een tijdje op mijn lijstje om te maken.
In de Internationale groep van Ottolenghi` hobbykoks werd het geprezen en komen de foto``s langs van deze tomaatjes in de Yoghurt
Het werd dus eens tijd dat ik het zelf ging maken.
Maar elke keer had ik zo iets van ..dat kan niet smaken die combinatie van tomaatjes in yoghurt.
Ik maakte de eerste keer maar niet niet teveel.
Maar mijn angst was voor niks ...wat is dit lekker ..
Ik heb suiker en uiteraard het zout weggelaten.
Ook niet alles precies af gewogen ...dat doe ik alleen als ik bak.
Ik maak het als bijgerecht.
Foto`s niet top....dat komt als alles tegelijk klaar is en je op moet schieten ,
Ik sta nu een maal niet in een kookstudio ,wat ik kook word gelijk gegeten .
250 a 300 gram smaaktomaatjes (neem zoete)
Schil met een dunschiller schil af van een kwart citroen.
van een ander kwart schil raspen voor de yoghurt
handje verse thijm
1 flinke teen knoflook heel fijn gesneden
peper uit de molen
theelepel komijnzaad
lepel gedroogde oregano
olijfolie
250 gram Griekse yoghurt
chilivlokken.
Oven voorverwarmen op 200 graden
Tomaatjes in de ovenschaal en met de knoflook, thym, citroenschil, peper, enkomijn
Schud er flink met de olijfolie over en draai de tomaatjes even rond dan komen de kruiden overal
Schaal in de oven ongeveer 20 minuten tot tomaatjes beginnen te borrelen.
Zet de oven op de grill-stand en laat de tomaatjes 8 minuten grillen tot tomaatjes blakeren.
Doe de yoghurt in een schaal met de citroenrasp, even door elkaar roeren
Schuif de yoghurt naar de zijkanten van de schaal
In het midden komen de hete tomaatjes met al het vocht en kruiden wat in de schaal zit
Dat maakt het zo lekker
Nog wat chilivlokker erover strooien en klaar ...lekker eten maar.
Dit is weer zo`n blijvertje die ik vaker ga maken.
OOk lekker als het straks zomer is bij de BBQ
Zo vol smaak!!!
Reactie plaatsen
Reacties