Ik heb bloemkool over en daar maak ik tabouleh van voor de dag erop als lunch .

Dan zijn de smaakjes ingetrokken. 

Tabouleh word normaal van Bulgur gemaakt en komt uit de Libanese keuken

Lekker en fris met veel kruiden.

De kruiden hebben eigenlijk de overhand als je een tabbouille maakt ..gebruik het ruim

Het mag meer zijn als ik heb aangegeven

 



200 gram gekookte of geroosterde bloemkool

1 tomaat

stuk komkommer 5cm

2 lepels gesneden verse peterselie

2 lepels gesneden verse munt

1 lente ui

2 lepels citroensap 

2 lepels olijfolie

handje granaatappelpitjes 

zwarte peper,

komijnpoeder

 


Bloemkool fijnprakken anders door de hakselaar van de staafmixer

Tomaat in hele kleine stukjes snijden net als de komkommer

Kruiden grof snijden 

alles mengen met de olijfolie en citroensap. 

Zet het weg in de koelkast tot de volgende dag

 

Maak je bordje lekker op

rucolasalade /gekookt ei /snoeppaprika gevuld met humus, wat snoeptomaatjes

Strooi er nog wat peper uit de molen over alles ,nog wat olijfolie er oversprenkelen

 

 

Eet smakelijk!!

 





Maak jouw eigen website met JouwWeb