Ik heb bloemkool over en daar maak ik tabouleh van voor de dag erop als lunch .
Dan zijn de smaakjes ingetrokken.
Tabouleh word normaal van Bulgur gemaakt en komt uit de Libanese keuken
Lekker en fris met veel kruiden.
De kruiden hebben eigenlijk de overhand als je een tabbouille maakt ..gebruik het ruim
Het mag meer zijn als ik heb aangegeven
200 gram gekookte of geroosterde bloemkool
1 tomaat
stuk komkommer 5cm
2 lepels gesneden verse peterselie
2 lepels gesneden verse munt
1 lente ui
2 lepels citroensap
2 lepels olijfolie
handje granaatappelpitjes
zwarte peper,
komijnpoeder
Bloemkool fijnprakken anders door de hakselaar van de staafmixer
Tomaat in hele kleine stukjes snijden net als de komkommer
Kruiden grof snijden
alles mengen met de olijfolie en citroensap.
Zet het weg in de koelkast tot de volgende dag
Maak je bordje lekker op
rucolasalade /gekookt ei /snoeppaprika gevuld met humus, wat snoeptomaatjes
Strooi er nog wat peper uit de molen over alles ,nog wat olijfolie er oversprenkelen
Eet smakelijk!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb