Lekker makkelijk alles in 1 pan ...vlees met groente in een hele smakelijke saus.
Gezond pannetje met al die vitamientjes.
Weer zo`n lekker idee van Yotan Ottolengi ..ik heb wel ander gehakt genomen en andere specerijen gebruikt in het gehakt.
Lekker want de wijn geeft de venkel zo`n lekkere smaak...en de alcohol is verdampt als het kookt dus mensen die bang zijn ...je word niet dronken alleeen de smaak blijft achter.
Voor 2 personen
250 gram kipgehakt of rundergehakt of lamsgehakt
halve rode ui
1 teen knoflook
1 theelepel harissa
peper naar smaak
peterselie
halve eetlepel venkelzaad
zwarte peper
theelepel dille
handje gemalen noten (ipv Paneermeel)
gehakt met heel kleingesneden ui ,knoflook peterselie en de rest van de kruiden
mengen met elkaar en kleine gehaktballetjes draaien
1 venkelknol
3 tomaten en een handje zoete smaaktomaten
schil van halve citroen
1,5dl witte wijn
halve z/a kipbouillontablet
zwarte peper
pijnboompitten
paar plakjes citroen.
olijfolie
In een hapjes pan olijfolie schudden, en bak de balletjes gehakt in 10 minuten aan alle kanten bruin.
Ondertussen de venkelknol doormiddden snijden harde kern eruit halen en in repen snijden
tomaten in stukken snijden.
Na 10 minuten de balletjes eruit en de venkel aanbakken in olijfolie ...doe er nog wat olijfolie bij
na een paar minuten de tomaten erbij.
paar minuten mee laten bakken.
De wijn erbij en de citroenschillen de zwarte peper halve z/a kipbouillonof groente bouillon tablet.
Laat het 10 minuten zachtjes koken tot de venkel wat zachter word .
De gehaktballetjes erbij en laat het een half uur zachtjes koken
daarna even op hoog vuur tot alles een beetje inkookt.
pijnboompitjes erover strooien en wat plakjes citroen.erbij
Eet smakelijk.
Reactie plaatsen
Reacties