Lekker makkelijk alles in 1 pan ...vlees met groente in een hele smakelijke saus.

Gezond pannetje met al die vitamientjes.

Weer zo`n lekker idee  van Yotan Ottolengi ..ik heb  wel ander gehakt genomen en andere specerijen gebruikt in het gehakt.

Lekker want de wijn geeft de venkel zo`n lekkere smaak...en de alcohol is verdampt  als het kookt dus mensen die bang  zijn ...je word niet dronken alleeen de smaak blijft achter.

 


Voor 2 personen

250 gram kipgehakt of rundergehakt of lamsgehakt

halve rode ui

1 teen knoflook

1 theelepel harissa

peper naar smaak 

peterselie 

halve eetlepel venkelzaad 

zwarte peper

theelepel dille

handje gemalen noten (ipv Paneermeel)

gehakt met heel kleingesneden ui ,knoflook peterselie en de rest van de kruiden 

mengen met elkaar en kleine gehaktballetjes draaien

 

1 venkelknol

3 tomaten en een handje zoete smaaktomaten

schil van halve citroen

1,5dl witte wijn

halve z/a kipbouillontablet

zwarte peper

pijnboompitten 

paar plakjes citroen.

olijfolie


In een hapjes pan olijfolie schudden,  en bak de balletjes gehakt in 10 minuten aan alle kanten bruin.

Ondertussen de venkelknol doormiddden snijden  harde kern eruit halen en in repen snijden

tomaten in stukken snijden.

 

Na 10 minuten de balletjes eruit en de venkel aanbakken in olijfolie ...doe er nog wat olijfolie bij 

na een paar minuten de tomaten erbij. 

paar minuten mee laten bakken.

De wijn erbij en de citroenschillen  de zwarte peper halve z/a kipbouillonof groente bouillon tablet.

Laat het 10 minuten zachtjes koken tot de venkel  wat zachter word .

De gehaktballetjes erbij en laat het een half uur zachtjes koken

daarna even op hoog vuur tot alles een beetje inkookt.

pijnboompitjes erover strooien en wat plakjes citroen.erbij

Eet smakelijk.

 








Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb