Een goed gekruid rundvleesgerecht waar het vlees van smelt op je tong 

Daar ben ik voor wakker te porren ....alleen ik moet het zelf eerst klaarmaken

 

En zo`n runderstoof kun je eten met bloemkoolpuree of bloemkoolrijst of knolselderijpuree..met boontjes enz.

 

Ik maak nu een Indiaas gerecht een korma van rundvlees

De Kip korma is bekender maar toch ook weer anders



Maar nu alles wat we nodig hebben

 

1 pond doorregen rundvlees

1 ui

3 tenen knoflook

1 Spaanse peper

stuk verse gember  2cm.

4 eetlepels dikke yoghurt

amandelschaafsel

1 lepel Garam Massala

1 theelepl koenjit

1 theelepel korianderzaad

1 teelepel komijnpoeder

1 theelepel kardemom

halve theelepel kaneelpoeder

1 theelepel paprikapoeder

halve zoutarme bouillontablet voor de bouillon  2 dl.

peper uit  demolen 

citroengras

olijfolie 

30 gram roomboter



Vlees in grove brokken snijden  kruiden met peper en paprikapoeder

In een braadpan  roomboter met olijfolie  laten smelten 

Als het vet niet meer borrelt het vlees  bruin bakken

Knoflook ,ui gember en peper klein snijden

Vlees een beetje aan de kant duwen en de kruiden even aanfruiten tot het verkleurt is 

dan door elkaar hussellen 

Bouillon erbij  en alle kruiden laat het 2 a 2 en half uur stoven .

Het vlees moet echt boterzacht en mals zijn.

Op het laatst de yoghurt erbij en de geschaafde amandelen erover

De kruiden maken dit gerecht zo apart en zo ontzettend lekker

En het ruikt ...... mmmmm

EET smakelijk

 







Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb