Een goed gekruid rundvleesgerecht waar het vlees van smelt op je tong
Daar ben ik voor wakker te porren ....alleen ik moet het zelf eerst klaarmaken
En zo`n runderstoof kun je eten met bloemkoolpuree of bloemkoolrijst of knolselderijpuree..met boontjes enz.
Ik maak nu een Indiaas gerecht een korma van rundvlees
De Kip korma is bekender maar toch ook weer anders
Maar nu alles wat we nodig hebben
1 pond doorregen rundvlees
1 ui
3 tenen knoflook
1 Spaanse peper
stuk verse gember 2cm.
4 eetlepels dikke yoghurt
amandelschaafsel
1 lepel Garam Massala
1 theelepl koenjit
1 theelepel korianderzaad
1 teelepel komijnpoeder
1 theelepel kardemom
halve theelepel kaneelpoeder
1 theelepel paprikapoeder
halve zoutarme bouillontablet voor de bouillon 2 dl.
peper uit demolen
citroengras
olijfolie
30 gram roomboter
Vlees in grove brokken snijden kruiden met peper en paprikapoeder
In een braadpan roomboter met olijfolie laten smelten
Als het vet niet meer borrelt het vlees bruin bakken
Knoflook ,ui gember en peper klein snijden
Vlees een beetje aan de kant duwen en de kruiden even aanfruiten tot het verkleurt is
dan door elkaar hussellen
Bouillon erbij en alle kruiden laat het 2 a 2 en half uur stoven .
Het vlees moet echt boterzacht en mals zijn.
Op het laatst de yoghurt erbij en de geschaafde amandelen erover
De kruiden maken dit gerecht zo apart en zo ontzettend lekker
En het ruikt ...... mmmmm
EET smakelijk
Reactie plaatsen
Reacties