De lente is begonnen ,zou je aan het weer niet zeggen .
Grijs en koud.Ik maak nog een keer een lekker stoofgerecht
Ik heb er al veel gemaakt , maar Yotam Ottelenghi heeft er ook 1 gemaakt
Ik ga hem een beetje namaken
Ik heb ander vlees maar het zal vast gaan smaken ,daar twijfel ik niet aan.
Ik heb aan dit recept mijn eigen draai gegeven.
Wat heb je nodig voor 2 pers. ( ik maak het voor 2 dagen)
6 a 7 ons rib lappen of sucade lappen
2 uien
2 tenen knoflook
stukje gember 2 cm
2 tomaten
15 snoeptomaatjes (omdat deze zoet zijn)
half blikje tomatenketchup (Delmonte)
1groene peper
2 keer steranijs
zwarte peper
1 theelepel komijn
2 theelepels paprikapoeder
1 z/a runderbouillontablet
olijfolie
1 liter water of runderfond
dan is het een potje met een halve liter water (z/a runderfond bij AH)
Voor de witte bonen
1 blik witte bonen of gedroogde (zelf gaar koken)
bieslook of 3 lenteui
citroensap en
2 lepels olijfolie
Neem een pan die de oven in mag
Oven verwarmen op 180 graden
Ui knoflook en peper fijn malen in de machinen of staafmixer
Olijfolie in de pan en het vlees rondom bruin bakken
vlees uit de pan
uimengsel even bakken en zacht laten worden
en tomatenpuree goed omscheppen de tomaten mogen er bij
en de rest van de kruiden .
Laat het een minuut of 4 a 5 koken
Vlees weer terug in de pan
Water erbij ongeveer een liter of als je het in huis heb runderfond .AH heeft een zoutarme runderfond
Alles moet goed onder staan een paar cm.
Laat het even doorkoken en zet de pan voor 2 en een half uur in de oven.
Wel regelmatig roeren en misschien tussen door wat vocht toevoegen.
Pan uit de oven halen ,vlees af laten koelen .
En in stukken trekken met de handen of 2 vorken.
Het vlees is goed gaar het gaat vanzelf.
Vlees terug de pan in en opwarmen.
Witte bonen salade maken
Witte bonen uit pot in het vergiet omspoelen met koud water dan is bijna al het zout eruit!!
witte bonen van Hak 0.30 g. zout per 100 gr
Witte bonen in tomatensaus is er zonder toegevoegd zout ,
maar de gewone witte bonen nog niet.
2 lepels olijfolie anderhalve lepel citroensap peper en lente ui door elkaar en de witte bonen erin
Eventueel nog komkommer met harissa yoghurt.
Kleine lepel harissa mengen met 150 gr griekse yoghurt en citroensap en olijfolie mengen.
Stuk komkommer schillen in de lengte in vieren snijden ,pitjes eruit snijden en kleine blokjes snijden door de harissa mengsel lepelen en wat blokjes er boven op.
Ik zeg ; EET SMAKELIJK!!!
Reactie plaatsen
Reacties