De lente is begonnen ,zou je aan het weer niet zeggen .

Grijs en koud.Ik maak nog een keer een lekker stoofgerecht

Ik heb er al veel  gemaakt , maar Yotam Ottelenghi heeft er ook 1 gemaakt

Ik ga hem een beetje namaken 

Ik heb ander vlees maar het zal vast gaan smaken ,daar twijfel ik niet aan.

Ik heb aan dit recept mijn eigen draai  gegeven.


Wat heb je nodig voor 2 pers. ( ik maak het voor 2 dagen)

 

6 a 7 ons rib lappen of sucade lappen

2 uien 

2 tenen knoflook

stukje gember 2 cm

2 tomaten 

15 snoeptomaatjes (omdat deze zoet zijn) 

half blikje tomatenketchup (Delmonte)

1groene peper

2 keer steranijs

zwarte peper

1 theelepel komijn

2 theelepels  paprikapoeder

1 z/a runderbouillontablet

olijfolie

1 liter water of runderfond

dan is het een potje met een halve liter water (z/a runderfond bij AH)

 

 

Voor de witte bonen

1 blik witte bonen of gedroogde (zelf gaar koken)

bieslook of 3 lenteui

citroensap en

2 lepels olijfolie

 



Neem een pan die de oven in mag

Oven verwarmen op 180 graden

Ui knoflook en peper fijn malen in de machinen of staafmixer

Olijfolie in de pan en het vlees rondom bruin bakken

vlees uit de pan

uimengsel even bakken en zacht laten worden 

en tomatenpuree goed omscheppen de tomaten mogen er bij 

en de  rest van de kruiden .

Laat het een minuut of 4 a 5  koken 

Vlees weer terug in de pan 

Water erbij ongeveer een liter of als je het in huis heb runderfond .AH heeft een zoutarme runderfond

Alles moet goed onder staan  een paar cm.

Laat het even doorkoken en zet de pan voor 2 en een half uur in de oven.

Wel regelmatig roeren  en misschien tussen door wat vocht toevoegen.

Pan uit de oven halen ,vlees af laten koelen .

En in stukken trekken met de handen of 2 vorken.

Het vlees is goed gaar het gaat vanzelf.

Vlees terug de pan in en opwarmen.



Witte bonen salade maken 

Witte bonen uit pot in het vergiet omspoelen met koud water dan is bijna al het zout eruit!!

witte bonen van Hak 0.30 g. zout per 100 gr

Witte bonen in tomatensaus  is er zonder toegevoegd zout ,

maar de gewone witte bonen nog niet.

2 lepels olijfolie anderhalve lepel citroensap peper en lente ui  door elkaar en de witte bonen erin

 

Eventueel nog komkommer met harissa yoghurt.

Kleine lepel harissa mengen met 150 gr griekse yoghurt en citroensap en olijfolie mengen.

Stuk komkommer schillen in de lengte in  vieren snijden ,pitjes eruit snijden en kleine blokjes snijden door de harissa mengsel  lepelen en wat blokjes er boven op.

 

Ik zeg ; EET SMAKELIJK!!!

 





Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.