Ik ga pindasaus maken lekker voor over de sate
want het hoort bij de BBQ als je een Gado gado maakt
Ook voor andere gerechten is pindasaus erg lekker
Satesaus zeg je eigenlijk alleen als je de pindasaus over de sate lepelt
Gado-gado saus maak je iets dunner
Wat heb je nodig...ligt aan de hoeveelheid saus wat je maken wil
3 lepels pindakaas ...zoutarm
2 ketjap naar smaak
2 tenen knoflook
1 klein sjalotje
1 scherpe peper
naar smaak sambal
1 lepelcitroensap ,heb je zoutarme ketjap iets meer citroensapsap de ketjap is zo zoet
komijnzaad
laos
kokos of kokosmelk
water
zonnebloemolie om te bakken
Knoflook sjalot en peper heel fijn snijden en in een pan met wat zonnebloemolie aanfruiten een minuut of 5 op zacht vuur
De pindakaas erbij laat het maar langzaam smelten
ketjap sambal wat water erbij en langzaam laten koken en goed door roeren
kokosmelk of kokos toevoegen ook citroensap en de rest van de kruiden
proeven of er nog wat bij moetaan kruiden
Laat het een smeuige saus worden
Maak jouw eigen website met JouwWeb