Weer eens wat Grieks koken , altijd lekker , varkensvlees daar maak ik of satè van of een buitenlands gerecht...

Ik neem het soms voor de variatie , maar ben niet een groot liefhebber van varkensvlees

Maar wel van dit gerecht..Op een bijzondere manier word het klaargemaakt

Lijkt vreemd ,wacht maar als alles is ingetrokken en het vocht ingekookt

En dan maak ik er  van alles bij ..broccolipuree (Brocoli moest op)

Auberginechips met een yoghurt dip en een tomaten salade

Meer als genoeg 

 


Wat heb je nodig voor 2 pers.;

3 ons magere varkenslapjes

1 grote ui

3 tenen knoflook 

1 glas rode wijn

1 glas bouillon

2 lepels zoutarme mosterd

1 lepel Oregano

peper

opotioneel spaanse peper

olijfolie

 


Vlees in blokjes snijden.

bakken in olijfolie.

Ui snijden met knoflook en bij het vlees mee bakken

Wijn erbij en mosterd  en de bouillon  alles goed doorroeren en aan de kook laten komen.

Oregano en peper erbij.

Laat het een klein uurtje stoven  tot het ingekookt is.

Wijn is verdampt alle smaken zitten in het vlees en het is mals en lekker!!

 





Maak jouw eigen website met JouwWeb