Weer eens wat Grieks koken , altijd lekker , varkensvlees daar maak ik of satè van of een buitenlands gerecht...
Ik neem het soms voor de variatie , maar ben niet een groot liefhebber van varkensvlees
Maar wel van dit gerecht..Op een bijzondere manier word het klaargemaakt
Lijkt vreemd ,wacht maar als alles is ingetrokken en het vocht ingekookt
En dan maak ik er van alles bij ..broccolipuree (Brocoli moest op)
Auberginechips met een yoghurt dip en een tomaten salade
Meer als genoeg
Wat heb je nodig voor 2 pers.;
3 ons magere varkenslapjes
1 grote ui
3 tenen knoflook
1 glas rode wijn
1 glas bouillon
2 lepels zoutarme mosterd
1 lepel Oregano
peper
opotioneel spaanse peper
olijfolie
Vlees in blokjes snijden.
bakken in olijfolie.
Ui snijden met knoflook en bij het vlees mee bakken
Wijn erbij en mosterd en de bouillon alles goed doorroeren en aan de kook laten komen.
Oregano en peper erbij.
Laat het een klein uurtje stoven tot het ingekookt is.
Wijn is verdampt alle smaken zitten in het vlees en het is mals en lekker!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb