Sumak word rijkelijk gebrukt in de keuken van het Midden Oosten
Het is een rood poeder van rode besjes die in struiken groeien rond de Middellandse zee
Het heeft een friszure kruidige smaak.
Het is lekker bij vlees en in salades ..met verhitten verliest het veel smaak ..op het laatst dan toevoegen.
Ik maak deze lekkere salade voor bij de BBQ
Voor 2 pers.
klein blik linzen
10 smaaktomaten
1 rode puntpaprika
1 rode ui
40 a 50 gram verse spinazie
lente ui
1 theelepel sumac
halve theelepel komijnzaad
peper
2 a 3 eetlepels olijfolie
sap van halve citroen
Linzen vanuit blik in vergiet en goed afspoelen met koud water.
tomaatjes doormidden snijden
paprika in smalle ringen snijden
spinazie snijden
ui in stukjes erbij alles goed mengen
lenteui knippen
Dressing maken van sumak .komijnpoeder peper , olijfolie citroensap
Giet het over de groente en hussel het goed door elkaar .
Kun je van te voren maken ..lekker bij de BBQ als bijgerecht als tweede groente.
Reactie plaatsen
Reacties