Sumak word rijkelijk gebrukt in de keuken van het Midden Oosten

Het is een rood poeder van rode besjes die in  struiken groeien rond de Middellandse zee

Het heeft een friszure kruidige smaak.

Het is lekker bij vlees en in salades ..met verhitten verliest het veel smaak ..op het laatst dan toevoegen.

Ik maak deze lekkere salade voor bij de BBQ


Voor 2 pers.

klein blik linzen

10 smaaktomaten

1 rode puntpaprika

1 rode ui

40 a 50 gram verse spinazie

lente ui

1 theelepel sumac

halve theelepel komijnzaad

peper 

2 a 3 eetlepels olijfolie

sap van halve citroen

 


Linzen vanuit  blik in vergiet en goed afspoelen met koud water.

tomaatjes  doormidden snijden 

paprika in smalle ringen snijden

spinazie snijden

ui in stukjes erbij alles goed mengen 

lenteui knippen 

Dressing  maken van sumak .komijnpoeder peper  , olijfolie citroensap

Giet het over de groente en hussel het goed door elkaar .

Kun je van te voren maken ..lekker bij de BBQ als bijgerecht als tweede groente.

 




Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb