Als er wat te vieren is wil ik Gamba`s en als ik 10 kg ben afgevallen mag je dat vieren.
Dus gamba`s vandaag ...met courgettini , ik heb nog wat zeevruchten en omdat we courgettini hebben een roomsaus erbij.
Ik laat de gamba`s in de ijskast ontdooien en haal de schaal eraf . Bij deze gamba`s is het darmkanaal al verwijderd ,dat scheelt een hoop werk.
Goed spoelen en ik zet het weg met kruiden dan kan het intrekken
Voor 2 pers.
Ik heb 18 grote gamba`s.
handje vol zeevruchten.
2 tenen knoflook.
1 spaanse peper.
handje vers gesneden munt.
1 lepel citroensap .
Halve lepel van Euroma de zalmkruiden.
Peper en knoflook heel fijn snijden ook de munt doe alles bij elkaar bij de gamba`s en
zeevruchten..
Plaats de schaal in de koeling laat de kruiden een paar uur intrekken.
De roomsaus
1 bakje champignons
1 sjalot
2 tenen knoflook
1 tomaat
100 g room
100g crème frache
30 gr roomboter om te bakken
1 lepel citroensap
peterselie
peper
halve zoutarme groente bouillontablet
Ik begin met de champignons roomsaus.
Uitje en knoflook fijngesneden even fruiten in de roomboter.
De gesneden champignons erbij en even meebakken..
Gesneden tomaat erbij.
Room erbij en crème frache en even door koken.
kruiden erbij nog niet de peterselie wel de lepel citroensap.
Ik bak de zeevruchten in olijfolie en doe deze bij de roomsaus.
Ondertussen 2 courgettes wassen en buitenkantjes eraf snijdden en door de spirellisnijder tot pasta
snijden. Ik leg het op bakpapier op de ovenschaal en even in de oven 200 graden is het warm en gaar.
Gamba`s zijn vlug klaar die doen we dan ook op het laatste moment bakken in olijfolie.
Dus tafel gedekt saus klaar.
Courgettini klaar .
Gamba`s bakken op hoog vuur ..je ziet ze vlug rosè kleuren even een keer omdraaien tot het een mooi kleurtje krijgt.
Dan je bordje vullen met courgettini wat saus erover en dan die overheerlijke gamba`s.
Strooi er wat peterselie over.
Reactie plaatsen
Reacties